Smitteverntiltak for spiserom og møterom

Er du tilbake på arbeidsplassen? Les Kulturhistorisk museums smitteverntiltak som gjelder ved bruk av spiserom og møterom.

Bildet kan inneholde: rød, pollen, oransje, organisme, fraktal kunst.

Smitteverntiltak for spiserom

  • Vask hendene hyppig, og hver gang du skal inn og ut av spiserommet
  • Ta fortrinnsvis med egen matpakke
  • Ved bruk av bestikk, kopper, glass, tallerkner o.l. skal dette i oppvaskmaskin
  • Unngå så langt det er mulig bruk av «fellesgjenstander», f.eks. brødkniver, ostehøvler, fjeler, krydder, oljer osv.
    • Dersom det benyttes, må det vaskes med såpe og vann umiddelbart etter bruk
  • Vask alle overflater som du har vært i nærheten av med såpe og klut/papir eller desinfiseringsmiddel
    • Dette gjelder særlig bordflater, benkflater og stolrygger
    • Håndtak på dører/skuffer/skap/kjøleskap/ oppvaskmaskin, betjeningspanel på kaffemaskin, kraner o.l. bør vaskes med såpe og vann eller desinfiseringsklut
  • Hold avstand
    • Minst 1 m, helst 2 meter
  • Følg myndighetenes og UiOs smittevernråd
  • Dersom du er syk/har symptomer, hold deg hjemme

Smitteverntiltak for møterom

  • Vask hendene hyppig, og hver gang du skal inn og ut av møterom
  • Vask alle overflater som du har vært i nærheten av med såpe og klut/papir eller desinfiseringsmiddel
    • Dette gjelder særlig bordflater, benkflater og stolrygger
    • Felles IT-utstyr (mus, tastatur, betjeningspanel) o.l. vaskes med engangskluter med antibac før rommet forlates
  • Hold avstand
    • Minst 1 m, helst 2 meter
  • Følg myndighetenes og UiOs smittevernråd
  • Dersom du er syk/har symptomer, hold deg hjemme

Annet

Publisert 26. mai 2020 08:27 - Sist endret 28. jan. 2021 07:22