Oslo kulturnatt 2023

Fredag 15. september var det samuraikveld på museet i forbindelse med Oslo kulturnatt. I løpet av fire timer hadde vi 1.215 besøkende innom museet og butikken omsatte for rundt 14.000 kr.

Mann har på samurai-hjelm og flekser muskler til kamera.

Publikum fikk prøve samurai-rustninger, og testosteronet økte betraktelig. Foto: Lill-Ann Chepstow-Lusty/KHM.

Til tross for dårlig vær stod besøkende i kø rundt museet før dørene åpnet kl.18.00. Inne på museet var det kampsportshow, japansk kalligrafi, sakesmaking og mulighet for å prøve kimono og en ekte samuraihjelm.

Høydepunktet var for mange å oppleve Samurai-utstillingen med live spilling av det japanske instrumentet koto. Køen for å komme inn i utstillingen fylte hele Følelser-salen. Det var stor begeistring og positive tilbakemeldinger fra publikum.

bildekarusell-oslokulturnatt2023

Takk til våre flotte samarbeidspartnere: Cecil Roux med Tendo Karate Klubb og OSI Kendo for spennende kampsportshow, Mari Shimizu Ellefsen og hennes datter for nydelig kalligrafi, Kaori Ishii for underholdende sakesmaking, Regine Gamlem for utlån av sin fantastiske kimono-kolleksjon, Liv Lande for stemningsfull musikk i utstillingen, Emy Holta og Fuglen for deilige japanske vafler, Per Terje Norheim og vår egen Anne Håbu for oppmøte med tre ekte samuraihjelmer.

Takk til alle som har vært med å bistå på forskjellige måter og det fantastiske teamet som fikk kvelden til å gå på skinner: August Myrseth, Jenny Lunde, Eira Jacobsen, Enya Knutsen, Camilla Kinappel Laudal, Helene Olsen, Maja Troli og Nicola Dahle. Og selvsagt våre flotte vektere!

Publisert 26. sep. 2023 09:14 - Sist endret 26. sep. 2023 09:50