English version of this page

Blindevaluering i EU-utlysninger

EU gjennomfører i 2023-2024 en pilot for blindevaluering av søknader til Horizon Europe.

Colourbox-illustrasjon av anonymisering

Det er søkeren som selv har ansvar for å anonymisere sin søknad til Horizon Europe. Illustrasjon: Colourbox

Piloten for blindevaluering av søknader til Horizon Europe gjelder steg en av alle tostegs utlysninger, inkludert helseklynger, med frist 19.september.

Søknader kan bli erklært ugyldige

Blindevaluering innebærer at søkerne skal utelate informasjon som kan identifisere dem i steg en. I denne delen av prosessen leverer man en kortere søknad på 10 sider som beskriver «Excellence» og deler av «Impact» for prosjektet. Det er ikke tillatt å inkludere navn på søkerinstitusjoner, akronymer, logoer eller navn på personell i teksten.

Om prosjektbeskrivelsen inneholder identifiserende informasjon, vil den bli erklært «inadmissible» - ikke gyldig - og blir ikke evaluert av fagekspertene.

Dersom søknaden går videre til steg to, skal det skrives full søknad på vanlig måte uten anonymisering. Da vil både Excellence, Impact og Implementation beskrives og evalueres.  

Søkers ansvar

Det er søkers ansvar å anonymisere prosjektbeskrivelsen, og kommisjonen har laget en veiledning for dette i søknadsmalen.

Enhet for eksternfinansiering oppfordrer søkere ved fakultetet til å lese veiledningen nøye og gjerne ta kontakt for bistand med søknader, inkludert gjennomlesning av utkast. 

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 14. juni 2023 15:43 - Sist endret 9. okt. 2023 14:23