English version of this page

Siste forelesning for kommende leger

Prodekan Magnus Løberg, dekan Hanne Flinstad Harbo og visedekan Eli Feiring gir en oppdatering fra vårens semester.

Prodekan Magnus Løberg, dekan Hanne Flinstad Harbo og visedekan Eli Feiring

Fv: Prodekan Magnus Løberg, dekan Hanne Flinstad Harbo og visedekan Eli Feiring i Domus Medica våren 2023. Foto: Kyrre Vigestad, UiO

Kjære kollega og studenter,

Vi var nylig med på den aller siste forelesningen til medisinstudentene i modul 8, termin 2. De aller fleste studentene fra kullet var til stede, og det var fint å se at andre ting enn bøker og eksamen kan engasjere studentene i denne perioden. For nå er det bare eksamen som gjenstår før våre studenter i siste del av modul 8 kan kalle seg leger.

Tradisjonen tro ble det servert marsipankake til avgangsstudentene før siste forelesning. Og for en forelesning det var, hør bare her:

  • Skal vi tro modulleder Kåre Birkeland er det et fabelaktig kull med medisinstudenter som nå avslutter studiet, og som er mer enn klare for å begynne som LIS1 etter sommeren.
  • To kardiologer, professor Kristina Haugaa og klinisk stipendiat August Magnus Stensrød Flø fikk overrakt beviset på at de var kåret til beste underviser av dette kullet med modul 8 studenter. Les mer om dette på studiesidene .

  • Professor Tor Inge Tønnessen repeterte noen sentrale læringsmål innen anestesifaget, som ulike nåletyper til spinalpunksjon og anestesigasser. Det ble også tid til humor og alvor når han bød på sang og dramatikk, samt fremføring av egen diktning.

  • Kullets egen rap-artist underholdt med Dr. Greenthumb av Cypress Hill til stor jubel fra alle som var tilstede. 

Hanne og Magnus gratulerte avgangsstudentene med å ha gjennomført seks krevende og spennende år med studier hos oss, takket for tiden vi har vært sammen ved Medisinsk fakultet og ønsket lykke til videre med legelivet. 

Studentene er nå i sluttspurten av den siste eksamensperiode, der de skal vise hva de kan etter seks års studier. Nå er de sprekkeferdige av medisinsk kunnskap. Vi ønsker alle studentene lykke til med eksamen, og vi gleder oss til å møte dem igjen på testimoniumsseremonien i Universitetets Aula den 15. juni.

Vi takker alle engasjerte veiledere

I disse dager er det mange studenter ved fakultetet som leverer masteroppgaven sin. Andre har innleveringsfrist de kommende ukene. Studentene legger ned et stort arbeide med masterprosjektene – og ikke minst bidrar veilederne med en betydelig innsats. Det skal rettledes, dyttes, hales og trekkes, det skal gis konstruktive tilbakemeldinger og litt skarpere kommentarer, det skal trygges, trøstes og omskrives.

Veilederens oppgaver er mangslungne. Da er det desto hyggeligere når alt går bra – for det gjør det som regel - studentene leverer og gleder seg over å ha gjennomført et skikkelig stykke forskningsarbeid. Kjære alle veiledere, tusen takk for jobben dere gjør! 

Besøk ved UiO Campus sør

Medisinstudenter fra modul 4 og studiedekan Magnus Løberg var på besøk ved Sykehuset Sørlandet for å treffe de nyansatte underviserne og kollegaene, se på UiO Campus sør sine lokaler og fasiliteter, og blir bedre kjent i Kristiansand som studieby.

Vi er sikre på at dette blir et veldig fint tilbud for våre medisinstudenter. Vi har nå ansatt gode undervisere på UiO Campus sør som virkelig brenner for undervisning og våre studenter. Vi gleder oss til å være med på åpningen av UiO Campus sør i august, og å ønske de heldige studentene velkommen.

Seminarer om bærekraft og global helse

Vi håper at så mange som mulig av våre forelesere og studenter fikk med seg dagens Fagseminar om klimaendringer i helseutdanning og åpningen av vårt nye Senter for pandemi- og én-helse-forskning" som ble feiret med et åpent møte om hva vi har lært og hvordan vi kan forberede oss på den neste pandemien av sykdom X. Vi vet at det krever litt ekstra å engasjere seg i disse viktige temaene som vi nå løfter frem, men vi har tro på at engasjementet vil ha betydning for undervisning og forskningen ved MED fremover.

ChatGPT

Til informasjon har UiO har vurdert at det ikke er behov for å utarbeide felles retningslinjer for ChatGPT, men UiOs nettside for kildebruk, referanser og fusk er nå oppdatert for å fremheve at oppgaver skal være selvstendige arbeider. Se lenker til mer informasjon om dette under bildene nederst.

Med vennlig hilsen Hanne, Magnus og Eli

 

11
 

Les mer

Av Dekan Hanne Flinstad Harbo med sine to studiedekaner Magnus Løberg og Eli Feiring
Publisert 31. mai 2023 23:44 - Sist endret 9. juni 2023 09:35