English version of this page

MED-nytt, nr 16 – 2022

Hanne Flinstad Harbo vant valget og tiltrår som ny dekan ved Det medisinske fakultet i januar 2023.

MED-nytt.

Dekan Ivar P. GladhaugGratulerer med valget

Dekan Ivar Gladhaug gratulerer, på vegne av fakultetet, Hanne Flinstad Harbo med valgseieren. Takk også til valgkomiteen og valgstyret med et godt gjennomført valg. Det er klart veldig viktig for universitetsdemokratiet at det var så god oppslutning om valget. 50% av de ansatte og 26% av studentene stemte i år. I 2010 var det 37% blant de teknisk/administrativt ansatte, 47% av de vitenskapelig ansatte og 9% av studentene som stemte. Når dekanvalget nå er vel gjennomført, forberedes også valget av instituttledere ved Helsam og Klinmed, samt nye medlemmer i alle kategorier til Fakultetsstyret.

Hanne Flinstad HarboHanne Flinstad Harbo ny dekan ved MED-fakultetet fra 2023

Hanne Flinstad Harbo vant valget om dekanstillingen ved Det medisinske fakultet med 53% av stemmene. Hun blir fakultetets første kvinnelige dekan.

Les detaljene i annonseringen av valgresultatet.
Se også: Team Flinstad Harbos valgprogram.

Aksnessæther ny adminleder på Klinmed

En krevende, morsom og hyggelig første uke som administrasjonssjef er over. – Jeg har som leder alltid vært opptatt av å se sammenhengen mellom å skape resultater og ha et godt arbeidsmiljø. Vi får ikke til det ene uten det andre. Vi må spille på lag for å få til gode resultater, sier Astrid Aksnessæther engasjert.
Les mer på Klinmeds nettsider

Helseinnovatørskulen:
Kurs for professorar og gruppeleiarar ope for påmeldingBildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, erme, stående, tegnefilm, gest.

Lær korleis du kan auke innovasjonen i laboratoriet ditt og byggje bru over gapet mellom forskar og helseinnovatør. Meld deg på kurs i Trondheim 23.–24. november. Utgifter til reise og opphold blir dekket. Førstemann til mølla. 
Les mer og meld deg på

Kick-off for OperA-prosjektet

Det EU-finansierte flaggskipsprosjektetSamling for OperA-prosjektet presenterte partnere og delprosjekter den 13. september. – Målet med OperA-prosjektet er å optimalisere forebygging og behandling av tarmkreft ved å utvikle og teste nye kunstig intelligens-verktøy for koloskopi, sier prosjektkoordinator Dr. Yuichi Mori. Forskerkonsortiet består av anerkjente eksperter innen gastroenterologi, maskinlæring, kreft-screening, biostatistikk, sykdomsmodellering, reguleringsvitenskap, og medisinsk etikk og -juss.
Les mer på Helsams nettsider.

Informasjon til ansatte

Ledelsens møter

Agenda fra Lederforum 20. september. Institusjonell tilknytning av tidligere midlertidige vit.ansatte - Vitenskapelig utstyr kl. II - Nytt fra instituttene - Aktuelle prisutlysninger - Dekanvalget - Nye lokaler for Helsam

Protokoll fra forrige Fakultetsstyremøte 14. juni.

Møter i Universitetsstyret i 2022. Sist møte 6. september. Kommende møte 18. oktober. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med.

Frister

  • Se alle viktige frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities.

  • Prisutlysninger: Følg med i årshjulet for prisutlysninger som oppdateres løpende.

    • Viking Olov Björk's scholarship in applied biomaterial research. Frist: 30. september.

    • Demensforskningspris 2023. Nominasjonsfrist: 14. oktober

    • Monrad-Krohns legat til fremme av neurologisk forskning. Frist: 15. januar.

  • ERC Starting Grant: The European Research Council (ERC) will soon launch the 2023 Starting Grant call. Deadline 25 October 2023.

  • ERC Consolidator Grant: The European Research Council (ERC) has announced the deadline for the 2023 Consolidator Grant. Deadline 2 February 2023.

  • ERC Synergy Grant: The ERC Synergy Grant (SyG) is for 2 - 4 PIs and their teams bringing together complementary skills in order to jointly address ambitious research problems in any field of research. Deadline: 8 November 2022.

  • Livsvitenskap: Søk om opptak til innovasjonsprogrammet SPARK Norway Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Frist: 10. november

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også kurs fra USIT.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.

MedisinbloggenTang og tare: delikatesse eller skadelig? av Malin Sandstad.Tang og tare kan brukes til mer enn sushi. I fremtiden kan algene langs norskekysten bli en viktig del av kostholdet vårt. Men er det noe vi må passe på?

 

KlinmedAlvorlig infeksjon i øyet kan behandles raskere enn før av Elin Martine Doeland. Noen får alvorlig infeksjon i øyet etter en øyeoperasjon. Risikoen for å bli blind er stor uten rask behandling. Nå kan en ny tilnærming til diagnostikk og behandling bidra til å redde synet.

 

IllustrasjonsbildeSERAF: AgeSUD-prosjektet retter søkelyset mot aldrende pasienter i rusbehandling av Julie Nybakk Kvaal. Aldrende pasienter er også et av de sentrale temaene på LAR-konferansen, som skal forene forskning, klinisk erfaring og brukermedvirkning på rusfeltet.

 

Yuichi MoriHelsam: Bruk av kunstig intelligens gir flere anbefalinger om kontroll for tarmkreft av Mathilde Coraline Aarvold Bakke. Norge har nylig innført et nasjonalt screening-program for tarmkreft. 55 år gamle menn og kvinner får fra denne høsten tilbud om screening i form av avføringstester eller koloskopi.

 

Illustrasjonsbilde av henderKlinmed: Anbefaler en geriatrisk vurdering av eldre kreftpasienter av Julie Nybakk Kvaal. Eldre pasienter med kreft har stor variasjon i helse og funksjonsnivå. En helhetlig vurdering av pasientens behov i forkant av kreftbehandlingen, kan gi mer tilpasset behandling og flere valg for pasientene.

 

fisker

NSSF: Menn er overrepresenterte i sjølvmordsstatistikken. No skal dei under lupa av Silje Pileberg.
Middelaldrande og eldre menn utgjer om lag ein fjerdedel av innbyggarane i Noreg, men dei står for nesten halvparten av sjølvmorda.
 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 22. sep. 2022 10:22 - Sist endret 1. aug. 2023 10:58