English version of this page

MED-nytt, nr 5 – 2022

MED-nytt.

Dekan Gladhaug og visedekan NebbLeder: Endringer i ledelsen

Dekan Ivar Prydz Gladhaug takker av sin visedekan for innovasjon og internasjonalisering, Hilde I. Nebb.

Hilde er både entusiastisk og svært arbeidssom. På denne måten har hun fått til store resultater som fakultetet både er takknemlige for og stolte av. Jeg og resten av dekanatet har satt stor pris på samarbeidet med henne i disse årene. Det er gledelig at Hilde I. Nebb, nå vil gå over i stillingen som direktør for Veksthuset som hun selv har vært helt sentral for å bygge opp. Dekanatet og jeg ønsker henne lykke til i den nye stillingen.

Les hele lederartikkelen.

Hans Mossin ny direktør på MEDBildet kan inneholde: smil, bord, kjole skjorte, erme, se.

Universitetsstyret vedtok 8. mars 2022 å ansette Hans Mossin som fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultet. Dekan Ivar P. Gladhaug er svært fornøyd.
– Jeg har samarbeidet tett og godt med Hans helt fra 2012, og jeg er helt sikker på at han er et godt valg for fakultetet, både nå og i årene som kommer, sier han. MED-nytt har snakket litt med vår nye direktør som allerede har fungert i stillingen siden 1. august 2021. Les hele saken.

ARK-undersøkelsen:
Fornøyd med svarprosenten

Den totale svarprosenten for Det medisinske fakultet endte på 66% i vårens ARK-undersøkelse. – Vi har all grunn til å være fornøyde med svarprosenten på 66%, sier HR-leder Stina Mosling og mener det gir et godt utgangspunkt for det videre arbeidet i hver enhet. 

Les mer om oppfølgning av spørreundersøkelsen og videre arbeid med ARK

Nytt Jebsensenter innen hjerteforskning

Det nye senteret skal hete K.G. Jebsen-senter forTorbjørn Omland hjertemarkører. Senterets forskning skal bidra til økt kunnskap om hjerteskade og hjertesvikt. Professor Torbjørn Omland skal lede senteret som skal være lokalisert ved Campus Ahus.

Prodekan for forskning, Jens Petter Berg, gratulerer Professor Torbjørn Omland med tildelingen. – Omland og medarbeidere har etablert seg som verdensledende innen forskning på hjertemarkører og vil med denne tildelingen befeste posisjonen ytterligere. Vi er takknemlige for den sjenerøse tildelingen fra Kristian Gerhard Jebsen-stiftelsen. Les hele saken

Anders DaleAnders Dale tildeles internasjonal forskningspris

Vi gratulerer gjesteforsker Anders Dale med Olav Thon-stiftelsens internasjonale forskningspris innen naturvitenskap og medisin.

Les saken fra NORMENT her.

Nominer en kandidat til H.M. Kongens gullmedalje

Det er nå mulig å nominere kandidater til H.M. Kongens gullmedalje forkongens gullmedalje yngre forskere 2022. Intern frist for å nominere er 25. mars kl. 12.00.  Fakultetet koordinerer nominasjonsprosessen. Medaljen tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved UiO. Les mer om hvordan du går frem for å nominere her.

Vil du skrive for medisinbloggen?

Klør det i formidlingsfingrene? Publikum venter på deg! Forsker du på et tema du synes flere bør vite om og ønsker deg formidlingspoeng? Da kan du ta kontakt med bloggredaksjonen på medisinbloggen@medisin.uio.no, og så legger vi en plan sammen.

Ishita Barua kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner

– Som ung medisinstudent hadde jeg satt pris på å se hvordan yrket kan utøves på ulike måter i tillegg til den tradisjonelle kliniske legerollen. Les hele saken.

 

Informasjon til ansatte

Ledelsens møter

Referat fra Lederforum 15. februar: Økonomisk status MED - H.M. Kongens gullmedalje - Studiesaker - Forskningssaker - Nytt fra instituttene - Priser

Sakskart til Fakultetsstyremøte 8. mars.

Foreløpig protokoll til fakultetsstyremøte 15. desember
(Protokollen skal til godkjenning på første møte i 2022.)

Frister

  • Se alle viktige frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities.

  • UiO: Søknad om å bli merittert underviser. Meritteringsordningen skal fremme utdanningskvaliteten ved UiO. Alle fast vitenskapelig ansatte med hovedstilling ved UiO kan søke. Frist: 15. mars.

  • Søk midler til utvikling av IKT-basert undervisning for 2022. MED-fakultetet har satt av 1 million kroner til formålet. Se full utlysingstekst. Søknadsfrist: 28. mars. Eventuelle spørsmål kan sendes til Per Grøttum, per@medisin.uio.no 

  • MED: ERC Consolidator Grant The European Research Council (ERC) has announced the deadline for the 2022 Consolidator Grant. Deadline: 17 March.
  • NCMM har utlyst en ny gruppelederstilling. En gylden mulighet for kandidater med ekspertise innen "machine learning". Søk eller tips aktuelle kandidater i ditt nettverk: Søknadsfristen er 18. april.
  • Prisutlysninger: Husk å nominere! Følg med i årshjulet for prisutlysninger

    • Kronprins Haakons forskningspris for astma og allergi (10. mars)

    • Albert de la Chapelle Prize (medisinsk genetikk) (14. mars).

    • Balzan Prizes ( I 2022 tildeles pris for bl.a. forskning innen biomaterialer for nanomedisin og vevsteknikk)

    • Menneskerettighetspris - Lisl og Leo Eitingers fond. (15. mars)

    • HM Kongens gullmedalje for yngre forskere (25. mars)

    • King Faisal International Prize for Medicine (31. mars)

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.

 

Medisinbloggen: Gjør sykdom oss sterkere? av Kari Nyheim Solbrække. Mange syke får høre at motgangen vil gjøre dem sterkere. Men stemmer det? Og hvor kommer denne ideen fra?

 

IMB: Løsningen på kreftgåten kan bety slutten på menneskeheten av Cecilie Bakken Høstmark. Kreftgåten er ikke et teknisk problem forskerne kan løse for oss. Den er en eksistensiell utfordring vi må løse sammen, mener professor Jarle Breivik som skriver om kreftgåten i sin nye bok.
 

gravidMedisinbloggenGraviditet kan avdekke risiko for hjertesykdom av Annetine Staff. Forskning på komplikasjoner i svangerskapet hjelper oss å forebygge hjerte- og karsykdom.

 

røntgenbilde av hjerneKlinmedEr det en genetisk sammenheng mellom risikoen for schizofreni og hjernens overflate? av Elin Martine Doeland. Størrelsen og tykkelsen på hjernens overflate kan kanskje fortelle oss hvilken risiko en person har for å få schizofreni.

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 9. mars 2022 22:52 - Sist endret 2. aug. 2023 09:36