English version of this page

MED-nytt, nr 13 – 2023

Godt nytt semester!

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Velkommen til nytt semester! 

Dekan Hanne Flinstad Harbo ønsker velkommen til nytt semester og forteller litt om noen av de viktigste aktivitetene tidlig i høst: Strategiarbeid, Ukrainiaseminar, åpning av UiO Campus sør og Forskningsfestival på Teknisk museum.

Les hele lederartikkelen



 

Ledelsens spalteVisedekan Grete Dyb

Forskerutdanning ved MED

Visedekan for forskning og forskerutdanning Grete Dyb gir en statusoppdatering om forskerutdanningen ved fakultetet.

Les hele innlegget fra visedekan Grete Dyb

To nye arbeidsgrupper skal videreutvikle forskerutdanningen ved MED

Se gruppenes mandat, tidsplan og sammensetning:

Ulven får 29 millioner fra EU

professor Stine UlvenMidlene skal brukes til internasjonal forskerutdanning innen persontilpasset ernæring. – Hvorfor kan måltider vi spiser ha forskjellig effekt fra person til person? Stine Marie Ulven skal lede det internasjonale nettverket Nutriome som skal finne svar. Les hele saken på instituttets nettsider.

Studier

Studier og opptakskrav 2023studier ved MED

24. juli ble opptakskravene for grunnutdanninger klare. For søkere som kommer rett fra videregående har poenggrensene gått noe ned i år. Les hele saken på studiesidene.

studenterStudiestart på nytt masterprogram i Folkehelsevitenskap og epidemiologi

– Vi gleder oss til å ønske nye studenter velkommen, og å starte opp dette viktige masterprogrammet, sier Randi Opheim. Les hele saken på studiesidene.

Flere studiesaker

Orienteringer

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er 5. september. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Referat fra forrige møte 22. august kommer her.

Oversikt over Fakultetsstyremøtene. Her finner du agenda og referat. Neste møte er 7. september. Frist for innmelding av saker 31. august

Møter i Universitetsstyret i 2023. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte og seminar er 5. og 6. september.

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO:IT og Bibliotek for medisin og realfag.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.
 

immunterapi - pasient på sykehus i sengMedisinbloggen: Treffsikker immunterapi vil revolusjonere framtidig kreftbehandling av Malmberg, Olweus, Andersen, Munthe, Myklebust, Lund-Johansen og Haapaniemi. Immunterapi er behandling som hjelper immunforsvaret med å bekjempe kreft og andre sykdommer. 
 

MS medforfattereKlinmed: Hvorfor får noen mer alvorlig MS enn andre?. Forskere har funnet den første genvarianten som er forbundet med hvordan Multippel Sklerose (MS) utvikler seg. Dette er et gjennombrudd i forskningen på MS og kan åpne opp for ny behandling for pasienter med alvorlig MS.

 

NCMM: Kreft kan behandles ved å blokkere en av dirigentene bak celledeling. Forskere ved NCMM har demonstrert mekanismen bak aktivering av Aurora B, en sentral dirigent av celledeling. Funnene deres kan legge grunnlaget for utviklingen av nye kreftmedisiner.

 

antibiotikaMedisinbloggen: Gir legene antibiotika ved virusinfeksjoner? av Sara Foss Debes.
Når vi er syke, vil vi at det skal fikses. Gjerne så raskt som mulig. Og får vi en infeksjon, ønsker mange av oss antibiotika. Men antibiotika tar ikke knekken på alt. 
 

Ledergruppen ved NormentKlinmed: NORMENT har flytta forskingsfronten
NORMENT har gjennom sine ti år som SFF vore eit samlingspunkt for kunnskapsutvikling og kapasitetsbygging. Senterets verksemd vil fortsette i årene framover. Skal undersøke sammenhengen mellom bipolar lidelse og andre sykdommer
 

illustrasjon samtale og behandlingsplanleggingKlinmed: UiO er en av partnerne i EU-prosjektet BIPCOM. Forskerne i prosjektet skal undersøke risikofaktorer og forekomst av kroppslige sykdommer hos personer med bipolar lidelse. Målet er å finne bedre metoder for forebygging og behandling.

 

 Bih Hycenta Chendi og professor Anne Ma Dyrhol-RiiseKlinmed: Vil bekjempe tuberkulose med bedre testmetoder. Rask diagnostisering og behandling er avgjørende i kampen mot tuberkulose. Men dagens testmetoder er ikke gode nok. Tester basert på en blodprøve kan være løsningen, viser en ny studie.
 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistrere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 24. aug. 2023 09:53 - Sist endret 10. mai 2024 13:13