English version of this page

MED-nytt, nr 15 – 2023

Fabelaktig forskningsformidling ved MED. Medisinbloggen 5 år! Les om mulighetene NorDoc gir deg som forsker på MED. Still som kandidat til fakultetsstyret! Kom på Forskningsfestival på teknisk museum til helgen!

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Fabelaktig forskningsformidling ved MED denne høsten

Dekan Hanne Flinstad Harbo forteller om et sterkt møte om «Helse for Ukraina» forrige uke.

– Det er virkelig imponerende omfang, kvalitet og engasjement rundt formidling av kunnskap ved vårt fakultet. Det passer godt med vår visjon «Fremragende kunnskap for fremtidens helse».

Få med deg: Forskningsfestival for hele familien på Teknisk museum denne helgen. Og les om medisinbloggen som fyller fem år. Kanskje blir det du som blogger neste gang?

Les hele lederartikkelen

Visedekan for forskning og forskerutdanning Grete Anita DybLedelsens spalte

Lær fra kolleger i Norden

NorDoc gir deg en unik mulighet til å skreddersy ph.d.-utdanningen din, skriver visedekan for forskning og forskerutdanning Grete Anita Dyb.

Planlegg deltakelse på NorDocs sommerskole 2024 i Finland allerede nå!

Gjør et smart trekk for din karriere ved å stille til valg som representant for midlertidig ansatte i fakultetsstyrevalget.

Les hele innlegget i ledelsens spalte.

Aktuelle saker om MED

Medisinbloggen fyller fem årMedisinbloggen 5 år!

I september er det fem år siden det aller første innlegget ble publisert på Medisinbloggen. Siden da har over hundre av fakultetets forskere fortalt om forskingen sin til et større publikum. Kanskje du er nestemann? Les hele saken på nettsidene våre.

Innovasjon

MEKANISK MEDISINSK TRIO: Jarle Graff, Knut Rekdahl og Mads Peter Granberg Mekanisk verksted ved IMB løser problemet

Vet du at vi har et eget medisinsk verksted i kjelleren på Domus Medica? Se denne artikkelen i Tidsskriftet Sykepleien som viser et utvalg av alle utfordringene våre kollegaer der løser. Deres oppfinnelser gjør både pasientliv og patenter bedre, på oppdrag fra leger, sykepleiere og våre forskere.

Orienteringer

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er 3. oktober. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Referat fra forrige møte kommer her.

Oversikt over Fakultetsstyremøtene. Her finner du agenda og referat. Neste møte er 26. september. 

Møter i Universitetsstyret i 2023. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 17.oktober.

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO:IT og Bibliotek for medisin og realfag.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.

Apollon: Utvikler metode for å sikre optimalt jod-inntak i verden. Å tilsette jod i salt er trolig verdens mest kostnadseffektive måte å sikre befolkningens mentale utvikling på. Men det gjelder å treffe riktig. Både for lite og for mye kan gi alvorlig sykdom.

 

Professor Mette Kalager og professor Michael Bretthauer tar opp problemstillingen ved dagens screeningprogrammet, i januarutgaven av Science.

Helsam: Hvilke screeningtester redder liv? Michael Bretthauer ledet studien som konkluderer med at ingen av de etablerte kreftscreening-programmene bidrar til å forlenge liv, med unntak av ett; sigmoidoskopi mot tarmkreft. 

 

 

illustrasjon helseapp på telefonMedisinbloggen: Hva er en helseapp? av Marianne Therese Smogeli Holter. Digitale helsetjenester kan avlaste de tradisjonelle tjenestene, og bør være en viktig del av helsetjenestene i fremtiden. Men hvor står vi nå?

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistrere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 21. sep. 2023 09:48 - Sist endret 29. sep. 2023 09:11