English version of this page

MED-nytt, nr 20 – 2023

Meld deg på fakultetets arrangement om forskning og undervisning i fremtidens helsevesen. ERC-tildeling. Kongens fortjenstmedalje. Tildeling til forskning på alvorlig hjertesykdom. Ny representant med to vara til fakultetsstyret. 

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Meld deg på arrangement om forskning og undervisning i fremtidens helsevesen

Dekan Hanne Flinstad Harbo forteller om det som skjer på fakultetet. Årsplanen klar for fremlegging i fakultetsstyret. Gratulerer til nye styrerepresentanter. En glede å dele ut kongens fortjenstmedalje til Johanne Sundby denne uken.

Hold av tid 17. januar kl 15-17! Fakultetet samles i Domus Bibliotheca: Fremtidens helsevesen: Hva gjør vi når vi går tom for folk?

Møtes vi på julegrantenningen på Universitetsplassen på søndag?

Les hele lederartikkelen.

Aktuelt om MED

Victor Greiff får prestisjetung ERC-tildelingVictor Greiff

Greiff vil i sitt prosjekt forsøke å forstå hvordan antistoffer binder seg til antigener, og hvordan denne kunnskapen kan brukes til å utvikle effektive antistoffer og vaksiner.

Les mer på instituttets nettsider.

Ny representant med to vara til fakultetsstyretMarkus Dines Knudsen

Vi gratulerer Markus Dines Knudsen som vant valget! Han stiller som ny fast representant i fakultetsstyret for det midlertidig ansatte vitenskapelige personalet, inkludert midlertidig tilsatte professor II, i hele 2024. Lise Mørkved Helsingen og Lene Lunde er valgt inn som vara-representanter.
Les alt om valget på valgsidene.

Tildeling til forskning på alvorlig hjertesykdomBildet kan inneholde: smil, mote, sosial gruppe, samfunnet, mennesker.

Kristina Haugaa har fått forskningsmidler sammen med University of Minnesota for å forstå mer av hjertesykdommen Lamin A/C kardiomyopati.

Les mer på instituttets nettsider.

Følger du med på årshjulet for priser?medaljer

Visste du at fakultetet har en årshjulsoversikt over prisutlysninger og muligheter for å nominere fakultetets ansatte? Her finner du frister og informasjonen du trenger.

Les mer og abonner på årshjulet.

Kongens fortjenstmedalje til Johanne SundbyJonhanne Sundby fikk tildelt medaljen fra dekanus

Professor emeritus Johanne Sundby har blitt hedret med Kongens fortjenstmedalje for sin mangeårige og mangfoldige virksomhet innen kvinnehelse, både i Norge og internasjonalt.

Les mer på instituttets nettsider

Orienteringer

  • Ferie, fleksitid og arbeidstid i julen. Snart desember, og på tide å planlegge julen. Har du tatt ut lovpålagt ferie og plusstimer, og satt deg inn fridager og arbeidstid i romjulen? Visste du at UiO hvert år gir deg en fridag i romjulen i julegave?

  • 3. desember: Julegrantenning på Universitetsplassen. Første søndag i advent skal julegrana tennes på Universitetsplassen for over hundrede gang!

  • På tide å sende julekort? UiO lager hvert år et elektronisk julekort som ansatte kan sende til venner og samarbeidspartnere. Kortet kan også trykkes opp av Grafisk senter ved bestilling.

julekort fra UiO

  • Hvordan kan Norge få mer ut av helsedata? Hold av datoene 13. og 14. februar, når UiO sammen med Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, SINTEF, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster og The Life Science Cluster inviterer til Norges største og viktigste konferanse for helse og livsvitenskap: Livsvitenskapskonferansen – Norway Life Science 2024. Påmeldingen åpnes i begynnelsen av desember.

  • Khrono. Debatt: Forskningskultur på avveie: om toppforskning og publiseringsjag av Jan Helge Solbakk og Søren Holm. – Hvordan kan vi være bekjent med en forskningskultur som stilltiende aksepterer intellektuell trakassering av blivende forskere, av en kultur som legger opp til overdrevne medforfatterskap og slurvete utført forskning?

  • Medisinsk fotohistorie i Riksarkivet. Det analoge filmarkivet til Klinmeds foto- og videotjeneste er flyttet over i Riksarkivet. Samlingen består av fotografier fra 1937 frem til tidlig på 2000-tallet og gir et innblikk i Norges medisinske historie.

  • Eksterne kulturtilbud for ansatte: Tilbud om rabatt på teaterforestillinger og konserter for UiO-ansatte.

  • Gravearbeid ved Domus Medica, se følg med på informasjon fra Sykehusbygg og sfaseplaner.

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er tirsdag 23. januar. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Her finner du referat fra forrige møte.

Oversikt over Fakultetsstyremøtene (PDF). Her finner du agenda og referat. Neste møte er 12. desember. 

Møter i Universitetsstyret i 2023. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 15.desember.

Muligheter og frister

  • Se alle viktige frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities

    • Utlysningen Sentre for forskningsbasert innovasjon (SFI V) lanseres snart! Potensielle søkere fra MED bør melde sin interesse ved sitt institutt så snart som mulig. Forskningsrådets frist ventes å være i april/mai 2024. Les mer i Funding opportunities.

  • Ledig forskerstudio på Norges hus i Paris. Soverom, kjøkken og bad. Pris €1 234/måned for 1-6 måneder.  €1 081 for mer enn 6 måneder. Norske forskere og phd-kandidater blir prioritert. Søknad via Campus international pour étudiants et chercheurs | CIUP

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, X, Linkedin og Instagram.

Sykehus på Gaza

Medisinbloggen: Helsearbeid i bomberegn av Erik Fosse. Israels krig mot Hamas ødelegger alle sykehusene på Gaza. Jeg har arbeidet i og med sykehusene der i 30 år, og har fått mange gode venner og kolleger. De prøver nå å hjelpe de skadde, men står i en umulig, og farlig, situasjon.

 

Sår med kreftKlinmed: Mer alvorlig hudkreft hos organtransplanterte pasienter
– Vi har sett at organtransplanterte har flere svulster og mer spredning enn andre med samme hudkreft. Disse pasientene må beskytte seg godt mot solen og sjekke huden regelmessig, sier Petter Gjersvik.

 

Medisinbloggen: Resistens uten grenser – når antibiotika ikke virker av Kristian Tonby, Erik Gerhardsen Formanek og Else Liv Quist-Paulsen. Krigen i Ukraina er brutal. Sykehus i Norge mottar pasienter evakuert fra Ukraina. Vi var ikke forberedt på den høye forekomsten av infeksjoner med multiresistente bakterier. 

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 30. nov. 2023 09:49 - Sist endret 22. des. 2023 09:57