English version of this page

MED-nytt, nr 3 – 2024

Nå kommer ARK-undersøkelsen. Din ledelse trenger ditt svar. Nominer til UiOs HMS-pris. To nye søkealternativ for medisinstudiet. NOKUT evaluerer medisinutdanningene i Norge. Prosessforbedring for Ph.d.-programmet.

MED-nytt.

Leder: ArbeidsmiljøundersøkelsenDekan Hanne Flinstad Harbo

På mandag 12. februar får du ARK-undersøkelsen i din innboks.

Dekan Hanne Flinstads oppfordring til deg er klar: Svar på undersøkelsen! Det tar bare et kvarter av din tid.

Til deg som er leder: Legg til rette for at dine medarbeidere får svart. 

Les hele lederartikkelen og se bilder fra seminaret om antirasisme på samenes dag.

Ledelsens spalte

Til undervisere på profesjonsstudiet i medisin

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har sendt ut en spørreundersøkelse som handler om dine erfaringer med og synspunkter på medisinutdanningen. Tilbakemeldinger fra deg som underviser medisinstudentene er viktig informasjon for den sakkyndige komiteen som evaluerer alle medisinutdanningene i Norge. 

Programleder og studiedekan Magnus Løberg oppfordrer alle som har fått undersøkelsen tilsendt om å svare.

Prosessforbedring for ph.d.-programmet

På oppdrag fra fakultetet skal Deloitte se nærmere på administrasjon og prosesser rundt ph.d.-programmet. Hovedmålet er å finne tiltak til forbedring, samt dokumentere prosesser og arbeidsflyt slik at UiO kan videreføre forbedringsarbeidet. Arbeidet innebærer stor involvering av ansatte for å sikre at deres innspill blir en del av løsningene. For spørsmål kontakt Thea Ramm eller Grete Dyb.

Aktuelt om MED

Dag Jacobsen og Jørn E. RasmussenÆresmedlem i Norsk forening for akutt- og mottaksmedisin

Professor Dag Jacobsen har vært engasjert i faget akuttmedisin og behandling av forgiftninger i over 40 år. Vi gratulerer! Les mer på instituttets nettsider.
 

StudierCampus sør

To nye søkealternativ for medisinstudiet ved UiO

Fra høsten 2024 kan de som søker seg til medisinstudiet ved Universitetet i Oslo (UiO) søke opptak til UiO Campus sør. Les mer på studiesidene.

Orienteringer

  • UiO: Nå kan du donere IT-utstyr til ukrainske skoleelever. Har du en jobb-PC eller annet IT-utstyr du skal bytte ut, men som fortsatt er brukbart? Nå kan det doneres til grunnskoler i Ukraina. Et initiativ på Det medisinske fakultet er blitt en ordning som hele UiO kan bruke. Les hele saken på nettsidene for ansatte.

  • UiO: Meld deg på UiOs vinteraktivitetsdag torsdag 15. februar 2024. Vinteraktivitetsdagen er satt av til kollegial utendørs aktivitet for alle ansatte ved Universitetet i Oslo. Inviter med deg en kollega ut på ski, skøyter, sykkel eller til fots. Man kan bruke hele eller deler av dagen til dette. NB. Deltakelse på vinteraktivitetsdagen krever påmelding - og må avklares med nærmeste leder.

  • UiO: 1. mars er søknadsfristen for opptak i UiOs barnehager til barnehageåret 2024/2025 med oppstart i august. Møter du søkerkriteriene, send inn en søknad på nettskjema. Les mer og søk her.

  • UiO: Nominer din kandidat til UiOs HMS-pris. Prisen tildeles årlig til en person eller gruppe ved UiO som har gjort en markant innsats for arbeidsmiljøet ved sin enhet eller UiO som helhet. Les også saken i Uniforum: På jakt etter en ansatt som gjør litt ekstra for arbeidsmiljøet.

  • UiO: Hele UiO skal i februar gjennomføre universitets- og høyskolesektorens arbeidsmiljø- og arbeidsklimaundersøkelse (ARK). Undersøkelsen sendes ut til alle mandag 12. februar. Les mer om arbeidsmiljøundersøkelsen ARK

  • Uniforum: UiO har tilsatt to kvinner som toppdirektører. Elisabeth Pedersen Lange har i dag blitt tilbudt stillingen som ny HR-direktør ved Universitetet i Oslo. Hun er i dag ansatt som assisterende fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultetet på UiO. Eva Helene Mjelde har fått tilbud om jobben som fakultetsdirektør på MN-fakultetet.

  • Klinmed: De 11 nye porteføljestyrene i NFR startet opp 1. januar. Professor Ole A. Andreassen leder det nye porteføljestyret for helse. Les mer på instituttets nettsider.

  • Khrono/ Helsam: "Skulle forlate akademia. Nå er Ingvild Bergom Lunde nyvalgt leder for Stipendiatorganisasjonene i Norge (SiN). Responsen hun fikk etter at hun skrev kronikk om utfordringer en stipendiat kan stå overfor, gav ny inspirasjon til å fortsette i det akademiske sporet." Les hele saken.

  • UiO: Eksterne kulturtilbud for ansatte: Tilbud om rabatt på teaterforestillinger og konserter for UiO-ansatte. Akkurat nå kan du ta med familiens yngste for å se HC Andersens Nattergalen til en hyggelig pris i regi av Nationaltheatret. Siste forestilling i mars.

  • UiO: Hold deg oppdatert på utredningsarbeidet om mulig felles organisering av OD og MED. Kontakt arbeidsgruppen hvis du har innspill.

  • IMB: Gravearbeid ved Domus Medica, følg med på informasjon fra Sykehusbygg og faseplaner.

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er tirsdag 20. februar. Saker kan meldes inn ogsakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Her finner du referat fra forrige møte.

Oversikt over fakultetsstyremøter og IDF-møter i 2024 (PDF) med frister for å melde inn saker. Neste fakultetsstyremøte er 12. mars. Sakskart og protokoller blir oppdatert her.

Møter i Universitetsstyret i 2024. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 12. mars. Se også sakskart og referat fra årets første møte 6. februar.

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, X, Linkedin og Instagram

 

Jukka CoranderIMB: Noen antibiotika gir mer multiresistente og sykdomsfremkallende E. coli. Det er en klar årsakssammenheng mellom bruk av en bestemt type antibiotikum og økt forekomst av en multiresistent E. coli-variant. Studien illustrerer behovet for nasjonale overvåkingssystemer for antibiotikaresistens.
 

illustrasjonsbilde kjønnssykdommer hos eldreKlinmed: Også eldre kan få kjønnssjukdommar
Førekomsten av kjønnssjukdommar blant vaksne i alderen 60 til 89 år har auka subtilt i Noreg sidan 1990. Førebyggjande tiltak bør også rettast mot denne aldersgruppa, ifølgje forskarane bak ein ny internasjonal studie. 
 

CentromerenNCMM: Økt forståelse om Centromerene
Centromerene er avgjørende for sunn celledeling ved at de sørger for riktig fordeling av kromosomer. Forskere fra forskningsgruppen til Nikolina Sekulic avslører nå mekanismen som gjør at de kan dannes. 

 

Apollon


Apollon: De fornyer den kunstige intelligensen.

Dagens kunstige intelligens har mange svakheter. Den kan ta feil. Den sier ingenting om usikkerheten. Og den bruker altfor mye energi. Nå er forskere i gang med å løse disse problemene.

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 1. feb. 2024 09:30 - Sist endret 9. feb. 2024 17:38