English version of this page

MED-nytt, nr 11 – 2024

Streik. Milder til Ukraina forskning. Mer støy utenfor Domus Medica. Fokus på sikkerhet og oppfølgning av ARK. Bli merittert utdanner ved UiO. UiO-prisen for yngre forskere til Burger.

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Ta vare på hverandre!

Dekan Hanne Flinstad Harbo forteller om det som skjer på fakultetet. Man går ikke videre med diskusjoner om sammenslåing mellom OD og MED.

Det er streik, snart sommer og vi jobber for et på alle måter trygt UiO. MED skal være et godt sted å studere og jobbe for alle.

Les hele dekanens lederartikkel

 

Aktuelt om MEDJohanna Wagnerberger

Et meningsfylt lederverv

Johanna Henny Wagnerberger har ledet MedDocs i to perioder. Til høsten skal det velges en ny leder blant ph.d.-kandidatene. Les litt om hennes erfaringer fra vervet og om viktige oppgaver hun har jobbet med.
Les hele saken på fakultetets nettsider for ansatte

Ukraina-midler til fire forskningsprosjekter

Fakultetet fordeler i underkant av 1,7 millioner for å Illustrasjon Ukrainatildeling. Vinnere og Ukrainaflaggstimulere til faglig utvikling og forskning om konsekvenser av krigen i Ukraina. Thomas Clausen, Else Charlotte Sandset, Suraj Thapa og Frank Becker fikk tildeling til sine prosjekter.
Les mer under aktuelt om fakultetet.

Lipidklinikkens far har fylt 80

Professor emeritus Leiv OseProfessor emeritus Leiv Ose kjempet lenge før norske kolleger innså at det er en sammenheng mellom familiær hyperkolesterolemi og hjertesykdom. Når han ser tilbake på egen karriere er han aller mest stolt av at han startet Lipidklinikken for 40 år siden.
Les saken på IMBs nettsider.

Seks uker med boring ved Domus Medicaillustrasjon byggearbeider utenfor DM

Fra 27. mai til 8. juli blir det høy støy fra boring på nordsiden av Domus Medica.

Les hele saken på IMBs nettsider.

Studier

Bli meritert utdanner ved UiO

Har du gjort en ekstraordinær innsats på utdanningsfeltet på Universitetet i Oslo? Da bør du søke om å bli merittert utdanner. Fristen er 1. september.
Les mer på UiOs nettsider.

Er du årets meritterte utdanner?

4. juni arrangerer UiOs pedagogiske akademi, avdeling for studieadministrasjon og LINK et seminar for deg som vurderer å søke på utlysningen.
Les mer på nettsidene for LINK - senter for læring og utdanning.

Orienteringer

  • UiO: Streik ved UiO. Fra mandag 27. mai er 52 personer på Universitetet i Oslo (UiO) tatt ut i streik, siden Unio og staten ikke kom til enighet.

  • Emily BurgerUiO: Universitetsstyret har utpekt årets vinnere av UiOs forskningspris, utdanningspris, formidlingspris, innovasjonspris og pris for yngre forskere. Prisene deles ut på årsfesten.
    Professor Emily Burger ved Helsam får prisen for yngre forskere for sitt arbeid med å forebygge livmorhalskreft som forårsakes av humant papillomavirus (HPV). Hun har bidratt med betydelig og anerkjent forskning på HPV-vaksinasjon og livmorhals-screening. 

  • UiO: ARK: Lederne trives best på UiO

  • Veksthuset for verdiskaping: Entreprenørskap i helsetjenesten: Søk om opptak til Helseinnovatørskolens kurs 2 høsten 2024. Frist. 14. juni. Ta med din egen prosjektidé som du mener kan kommersialiseres og bruk den som grunnlag for å utvikle en forretningsplan. Helseinnovatørskolen dekker alle kostnader.

  • MED: Arendalsuka 2024 arrangeres fra 12. til 16. august: MED-fakultetet på Arendalsuka. Noe som passer for deg? Velkommen!

  • UiO: Årets Sommeraktivitetsdag er torsdag 13. juni. Her kan du lese mer om årets aktiviteter og påmelding: Frist 5. juni 2024. 

  • UiO: Bli med på sykkelaksjonen. I tillegg til sykling til UiO, kan man registrere all aktivitet på min. 30. minutter. Alle ansatte kan registrere aktivitet - medlemmer av Bedriftsidrettslaget UiOBIL (meld deg inn) er med i trekningen av flotte premier og gode vinnersjanser!

  • UiO: Les rapporten fra utredningsarbeidet om mulig felles organisering av OD og MED. Det blir ingen videre oppfølgning av dette.

  • Helsam: En nyutviklet løsning gir alle landets fastleger oversikt over sin egen antibiotikaforskrivning. Målet er riktigere bruk og mindre resistensutvikling. Les mer i Dagens medisin.

  • IMB: Følg med på status for byggearbeidene i forbindelse med nytt Rikshospital på IMBs nettside for informasjon fra Sykehusbygg

  • UiO: Tilbud på teaterforestillinger for UiO-ansatte. Akkurat nå kan du få billett til redusert pris på tre flotte forestillinger. Førstemann til mølla på gratisbilletter til prøveforstilling for National Theatrets oppsetning av Garborgs "Haugtussa" 14. juni.

Ledelsens møter

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, LinkedIn og Instagram.

Per Ole Iversen

IMB: Overraskende om økologisk dyrket korn. En internasjonal metastudie viser at det kan være mindre av enkelte muggsoppgifter i økologisk dyrket korn, sammenliknet med korn dyrket på vanlig måte. Dette og andre funn fra forskning på jordbruksprodukter kan få store konsekvenser.

 

Espen DietrichsUniversitetsplassen: Er kunstnerhjernen ulik andre hjerner? Myten om "kunstnersinnet" eller kunsterhjernen er omfattende. Den torturerte poeten, eller den lidende kunsteren. Men, er det faktisk forskjell på kunsterhjernen og den "vanlige" hjernen? Kom på Hjernen i sentrum 5. juni.
 

Illustrasjon samtaleterapiMedisinbloggen: Bedre terapi mot depresjon av Jan Ivar Røssberg. Ikke alle som sliter med depresjon har nytte av samtaleterapi. Hva kan vi gjøre for å tilpasse behandlingen til den enkelte?

 

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 27. mai 2024 11:52 - Sist endret 31. mai 2024 15:07