English version of this page

MED-nytt, nr 12 – 2024

Instituttledervalg ved IMB. Godt samarbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt er viktig for MED. Les om fakultetets satsning på kompetanseheving for forskere og veiledere. Velkommen til sommerskole med NorDoc i Helsingfors.

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Samarbeid – lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Dekan Hanne Flinstad Harbo forteller om det viktige samarbeidet fakultetet har med helsedekanene ved både BOTT-universitetene og med andre helsedekaner i The Guild. Godt samarbeid i alle former, internt og eksternt, er en viktig forutsetning for forskning og utdanning ved fakultetet.

Les hele dekanens lederartikkel

 

Ledelsens spalteGrete Dyb

Velkommen til NorDocs sommerskole i Helsingfors

Visedekan Grete Dyb håper å se deg som er stipendiat hos oss på sommerskolen i regi av NorDoc i Finland. Hun forteller også om fakultetets satsning på kompetanseheving for forskere og veiledere.

Les hele artikkelen i ledelsens spalte.

Aktuelt om MED

Instituttledervalg ved IMBLene Frost Andersen

IMB går til valgurnene: Lene Frost Andersen har håndtert skjelettsamling i det ene øyeblikket, og fremmet god undervisning i det neste. Nå går hun av som IMBs instituttleder, og jakten på kandidater til jobben er i gang foran valget til høsten. La deg inspirere:

Les hvordan Frost Andersen har opplevd jobben.

Studier

UiO bør og kan øke antall studieplasser på medisinstudiet 

På Klinmeds årlige ledersamling ble det drøftet hvordan vi kan utdanne flere medisinstudenter på UiO. For å lykkes kreves en felles forståelse av at dette er nødvendig og et godt sektorsamarbeid. Les mer på instituttets interne sider.

Orienteringer

Ledelsens møter

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

  • 18. - 20. august: Nordoc summer school ved Universitetet i Helsinki. Den nordiske ph.d.-sommerleiren har som mål å samle forskere innenfor alle helsevitenskapelige felt under ett tak. Bli med og få innblikk i dine nordiske kollegaers erfaringer og vis gjerne frem det du selv jobber med! Påmeldingen er åpen frem til 14. juni 2024. Se foreløpig program her.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, LinkedIn og Instagram.

Michaela Swales
NSSF: Terapeutar må utfordre si eiga åtferd. Professor i psykologi Michaela Swales rår terapeutar til å imøtegå eigne tankar og kjensler som kan vere til hinder for effektiv terapi.

 

Illustrasjonsbilde av hender i arbeid på tastatur

Helsam: Fastleger registrerte færre lange konsultasjoner etter forskningseksperiment. Besparelsene for samfunnet kan være betydelige sier Ole Kristian Aars som utførte studien sammen med Geir Godager, Oddvar Kaarboe og Tron Anders Moger. 

 

Kim Stene LarsenNSSF: – Vi må bygge robuste barn. Psykolog og forskar Kim Stene-Larsen meiner at vi bør bli flinkare til å identifisere barn som er i risikosonen for å få psykiske problem. Han trur at både foreldreoppfølging og skuleprogram kan ha stor effekt. 
 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 13. juni 2024 10:03 - Sist endret 10. juli 2024 12:21