English version of this page

MED-nytt, nr 14 – 2024

Nytt semester. Møt oss på Arendalsuka. Ti medisinstudenter fra Gaza til MED på utveksling. Meld inn kandidater til valg av instituttleder på IMB, representant for midlertidlig vitenskapelige til fakultetsstyret og ny leder for Medocs.

MED-nytt.

Leder: Velkommen til nytt semesterBildet kan inneholde: briller, smil, erme, anlegg, rynke.

Dekan Hanne Flinstad Harbo ønsker alle ansatte og studenter velkommen til høstsemesteret for 2024, inkludert ti utvekslingsstudenter fra Gaza, som vi tar varmt imot hos oss dette semesteret.

Spesielt velkommen også til ny fakultetsdirektør og ny økonomisjef ved fakultetet.

Les hele lederartikkelen

 

Aktuelt om MED

Valgkomiteen på IMB jakter på kandidater til valget av ny instituttleder

Heidi Kiil Blomhoff– Det viktigste for komiteen er å få en eller flere kompetente og motiverte kandidater som har evne til å inspirere, motivere og videreutvikle den sterke forskningen og undervisningen ved instituttet, og synliggjøre disse, sier Heidi Kiil Blomhoff. Frist for å melde kandidatur er mandag 28. august.
Les mer om valget på instituttets valgsider
Les om hvordan Frost Andersen har opplevd jobben.

Studier

Studier og opptakskrav i 2024nedisinstudiet

De som skal studere medisin ved UiO til høsten har klart å komme gjennom det trangeste nåløyet for studiet her til lands. Poenggrensen i ordinær kvote er 69.7. Det er litt lavere enn i fjor. 

Les hele saken på studiesidene våre

Gazastudenter får komme til NorgeStudenter fra Gaza

Tidlig fredags morgen ble det kjent at statsministeren har grepet inn og at regjeringen instruerer UDI til å endre på vedtaket om avslag på opphold.

Les hele saken på studiesidene våre

Bildet kan inneholde: vindu, helsepersonell, gest, helsevesen, medisinsk assistent.Medisinstudentene fra Campus sør tar sommerjobb på Sørlandet

Etter avsluttet semester blir de fleste studentene fra UiO Campus sør igjen i Agder for å jobbe.

Les hele saken på studiesidene våre

Sine Grude Norges ungdomsdelegat ved WHOs generalforsamlingSine Grude i WHOs generalforsamling

Forskerlinjestudent Sine Grude var Norges ungdomsdelegat ved WHO sin generalforsamling fra 27.mai til 1. juni. Det var en fullstappet uke, med forhandlinger, prosedyrer, arrangementer, paneler og møter.

Les mer på Helsam sine nettsider

Orienteringer

  • MED: Fakultetsstyrevalg: Høsten 2024 skal det velges en representant og to vararepresentanter fra det midlertidig tilsatte vitenskapelige personalet.

  • MED: Valg av ny leder for MedDocs - stipendiatenes stemme inn i forskerutdanningsutvalget ved fakultetet. Ny leder skal velges for ett år fra 1. januar 2025 til 31.desember 2025. Kandidater må være nominert innen 15. august kl. 12.00.

  • IMB gjør klart for valg av ny instituttleder. Frist for å foreslå kandidater er mandag 28. august. Det elektroniske valget er åpent fra 16. til 20. september. Mer info på IMBs valgnettside.

  • IMB: Sporveien gjør arbeid på planovergangen mellom Forskningsparken og Rikshospitalet. Arbeidet skal etter planen være ferdig i løpet av denne uka. De ber både gående og kjørende om å være obs. Om to måneder vil trikkestoppet på Rikshospitalet rives, og det blir buss for trikk en stund. Les mer på instituttets nettside for oppdatering om byggeaktiviteten.

  • UiO: Trening i arbeidstiden. Høstens treningstilbud er klart: alle ansatte kan trene inntil 1,5 time. Benytt deg av høstens treningstilbud!

  • UiO: Tilbud på teaterforestillinger for UiO-ansatte.Hedda Gabler Nationaltheatret 125 år Akkurat nå kan du som ansatt få billett til redusert pris på en av Ibsens aller største klassikere: Hedda Gabler. På Nationaltheatret i august og september.

  • UiO: Elbilpoolen avvikles. Universitetet har hatt elbilpool for tjenestereiser siden 2009. Nå avvikles den.

Ledelsens møter

Muligheter og frister

  • Se alle frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities.

  • UiO/ Veksthuset for verdiskaping: Utlysning av innovasjonsmidler 2024. Er du en forsker med en innovativ idé basert på forskningen din som kan bidra til løse et viktig behov i samfunnet, men trenger finansiering til å utvikle ideen videre? Sjekk UiOs utlysning av innovasjonsmidler for alle fagområder. Frist: 2. september.

  • Har du gjort en ekstraordinær innsats på utdanningsfeltet? Da bør du søke om å bli merittert utdanner ved UiO. Frist: 1. september.

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Universitetsbiblioteket.

Oversikt: Kommende disputaser.

  • 18. - 20. august: Nordoc summer school ved Universitetet i Helsinki. Den nordiske ph.d.-sommerleiren har som mål å samle forskere innenfor alle helsevitenskapelige felt under ett tak. Se program her.
  • Bildet kan inneholde: font, materiell egenskap, grafikk, merke, symbol.MED-fakultetet deltar på Arendalsuka 2024, som arrangeres fra 12. til 16. august. Vi stiller med arrangementer om hjerneavbilding, diagnoser fra Google, veikartet for helsenæringen, beredskap i krisesituasjoner og kunstig intelligens. Velkommen til Arendal!
  • Sulten på påfyll og bygge nettverk? Se postdoktorprogrammets kursoversikt for høsten 2024. En gyllen mulighet for postdoktorer og andre forskere i etableringsfasen. Meld deg på i dag!
    Disse to kursene er først ut:illustrasjon kurs kunnskap analyse diskusjon
    • 25. - 26. september: "Research management". Et kurs for deg som ønsker økt kunnskap om forskningsledelse.
    • 30. september - 1. oktober: "Communicating Research": For deg som vil gi karrieren din et løft, og samtidig bli bedre på å kommunisere hvordan forskningen din fører til samfunnsforbedring.
  • Oppdatert kursoversikt fra Universitetsbiblioteket. Kursene er tilpasset studenter, ansatte og ph.d.-kandidater ved UiO og OUS, men er åpne for alle interesserte.
  • Lansering av SFF Integrat. Velkommen til den offisielle åpningen av SFF Integreat - norsk senter for kunnskapsdrevet maskinlæring ved UiO, UiT og NR. Arrangementet foregår på Universitetsbiblioteket og streames.
  • 2. September - UiOs årsfest. Årsfestseremoni med kreering av æresdoktorer og presentasjon og utdeling av UiOs priser. Presentasjon og utdeling av H.M. Kongens gullmedalje. Presentasjon og utdeling av UiOs bærekraftpris for beste masteroppgave. Meld deg på!
  • 2. September - Æresdoktorforelesninger ved Det medisinske fakultet: Professor Maria da Graça Raposo og Professor Richard Hatchett utnevnes til æresdoktorer ved UiO, og vil i den anledning holde forelesninger. Lokale arrangementer vil avholdes dagen etterpå.
  • 2. September - Kavliforelesningene i nevroanatomi i Store auditorium på Rikshospitalet fra 09:30 - 13:00. Hold av tiden. Les om årets prisvinnere.
  • Veksthuset for verdiskaping inviterer til Innovasjonskonferansen Science Impact 2024 – hold av datoen 25. september. Bruk en dag på å høre om spennende forskning, utforske muligheter og bygge nettverk.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på Facebook, LinkedIn og Instagram.

DNA

 

Apollon: Verdens mest moderne stråleterapi. Nå kommer verdens mest moderne strålebehandling til Norge. De første kreftpasientene blir behandlet i mars 2025. 

 

 

covidHelsam: Behov for tydeligere informasjon om fastlegetjenesten under pandemien. Trygve Skonnord med kollegaer ved Avdeling for Allmennmedisin, har tatt for seg pasientenes egne erfaringer med kontakt med fastlegen, for seg selv og/eller sine barn, under pandemien.

 

Professor Jukka CoranderIMB: Pakistan unngår superbakteriene fra Vesten

Professor Jukka Corander leder et internasjonalt forskerteam som har funnet at antibiotikaresistente bakteriestammer som er vanlige i Norge, Storbritannia og USA ikke har fått fotfeste i Pakistan, tross utbredt bruk av antibiotika i regionen.

Naturlige dreperceller

 

Klinmed: Kan naturlige dreperceller bidra til bedre behandling av kreft? Naturlige dreperceller (NK-celler) er viktige i kroppens eget forsvar mot kreft. Kan vi dra nytte av disse cellene når vi utvikler ny immunterapi?

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 8. aug. 2024 09:34 - Sist endret 9. aug. 2024 15:07