Overføring av ferie, fleksitid

Arbeidstager kan overføre inntil 14 feriedager og 50 plusstimer i fleksitid til neste år.

Fra 1. januar vil det være mulig å søke om overføring av ferie i HR-portalen. Fristen for å søke overføring er 31. januar.

Arbeidstager kan overføre inntil 14 feriedager til neste år. Veiledning for hvordan man søker finner du på for ansatte-sidene. Det er ikke mulig å få utbetalt lønn for uavviklet ferie. Det gjelder også for langtidssykemeldte som ikke har hatt anledning til å ta ut ferie, eller ansatte som har hatt foreldrepermisjon.

*Det legges til grunn at ansatte som IKKE har registrert inn noe ferie i HR-portalen for 2018 har tatt ut ALLE sine feriedager. Vi vil derfor avslå søknader om overføring for de som ikke kan vise til innregistrert ferie eller eventuelt sykemeldt fravær. 

Les mer om ferie og ferieavvikling her.

Fleksitid

Avregningstidspunkt for fleksibel arbeidstid er som tidligere 1.januar. Det er tillatt å overføre 50 plusstimer og 10 minustimer. Opparbeidede plusstimer utover 50 timer vil bli strøket på avregningstidspunktet.

–  Lederne bør kontrollere bruken av fleksitid, slik at de ansatte ved avregningstidspunktet 1.januar ikke vil risikere å få strøket tid, oppfordrer Anette Langtvet, leder for seksjon for økonomi og personal ved Helsam.

Les mer om fleksitid og arbeidstid på for ansatte-sidene under Arbeidstid.

Ledere kan ta ut rapporter fra HR-portalen for sine ansatte. Mer informasjon om dette finner dere på for ansatte-sidene – Uttak av rapporter i HR-portalen.

Publisert 21. des. 2018 08:39 - Sist endret 25. jan. 2019 08:42