Nytt AV-utstyr på plass til semesterstart

Det er gjort omfattende oppgraderinger av AV-utstyret i flere rom på Ullevål og Rikshospitalet, og nå er alt klart til semesterstart.

Alt av infrastruktur tilknyttet lyd og bilde er oppdatert med nye prosjektorer og touch-skjermer. Foto: Birgit A. Skjelvik.

Helt ny infrastruktur på plass

– Det har vært veldig mye gammelt utstyr i en del av auditoriene og undervisningsrommene på sykehusene, så nå var det overmodent for oppgradering, sier avdelingsingeniør Eric John Erlingsson.

Gjennom sommeren er det gjort omfattende oppgradering av AV-utstyr i tre undervisningsrom på Ullevål og seks undervisningsrom på Rikshospitalet.

– Alt av infrastruktur tilknyttet lyd og bilde er oppdatert og det er nye prosjektorer og touch-skjermer på plass, sier Erlingsson.

Han forteller videre at tilbakemeldingene har vært veldig gode, spesielt på bildekvaliteten på skjermene, i tillegg til de praktiske katetrene med heve- og senkefunksjon.

Utdanningsleder Knut Lundin ser frem til å ha nytt utstyr på plass nå som semesteret starter igjen.

– Dette gir helt ny datakraft for å vise presentasjoner og for å ta opp lyd fra forelesningen, sier han.

Oppgradering over flere år

En annen forbedring denne sommeren er at det nå er tatt i bruk nye telefonnumre. Tidligere var det kun direktenumre til ingeniørene, men nå kobles numrene slik at det alltid skal være mulig å få tak i en ingeniør hvis det skulle være behov, uavhengig av sykdom eller ferietid.

Ifølge teknisk avdeling er det planlagt en oppgraderingsprosess på Ahus også, i tillegg til enda flere undervisningsrom og auditorier på Ullevål og Rikshospitalet.

Grunnet de høye kostnadene for å gjennomføre oppgraderingene vil prosjektet fordeles over flere år. Erlingsson forteller at det nok vil ta 5-6 år før alt er helt nytt i alle undervisningsrom.

– Vi prøver å gjøre slike oppgraderinger i feriene, for da er det minst fare for å forstyrre forelesninger, og annen møtevirksomhet, forklarer han.

UiO og OUS deler på bruken av rommene, og vil nå også dele på utgiftene knyttet til oppgraderingen.

 

Publisert 18. aug. 2017 12:38 - Sist endret 22. sep. 2017 10:10