Kine Yttersian er ny HR-leder ved Klinmed

Hun brenner for arbeidslivsspørsmål og organisasjonsutvikling. Etter å ha jobbet tett på fagmiljøene, ser Kine Yttersian frem til å ta fatt på strategisk arbeid som leder for HR og HMS.

Bilde av Kine Yttersian

Kine Yttersian tiltrådte stillingen som HR-leder 1. april. Foto: Gina Clausen, UiO

– Jeg har alltid vært opptatt av HR, arbeidslivsspørsmål og arbeidsrett. Det er et bredt og variert felt som jeg har stor interesse for, sier Klinmeds nye HR-leder, Kine Yttersian. 

Seksjon for HR og HMS skal ivareta personalfunksjonen ved instituttet. Som HR-leder har Yttersian ansvar for drift og utvikling av seksjonens leveranser. Hun lyser opp når vi snakker om begreper som offentlig forvaltning og offentlighetsloven. 

– Mange synes nok at dette høres forferdelig tørt ut, men jeg synes det er utrolig spennende! Vi som jobber i offentlig forvaltning har en viktig oppgave. Vi forvalter jo offentlige midler som skal komme mennesker og samfunn til gode, sier hun. 

Har lang erfaring fra HR-feltet 

Yttersian tiltrådte stillingen som HR-leder 1. april. Hun har lang erfaring fra HR-feltet og en mastergrad i International Human Resource Management i bunn. 

På Klinmed har hun vært i ti år. Først jobbet hun i HR-avdelingen i instituttadministrasjonen før hun tok fatt på oppgaven som administrativ koordinator for fire år siden.

– Koordinatorstillingen ga meg verdifull ledererfaring som jeg tar med meg inn i rollen som HR-leder, sier hun. 

Opptatt av fagmiljøenes perspektiver

Klinmeds nye HR-leder er opptatt av fagmiljøenes perspektiver.

– I klinikkadministrasjonen fikk jeg sett organisasjonen fra et annet nivå og opplevde å sitte tettere på problemstillingene. Jeg fikk en god forståelse av hvordan ulike prosesser oppleves ute i fagmiljøene. Jeg tror disse perspektivene er viktige for hvordan vi jobber med HR i instituttadministrasjonen, sier hun. 

Yttersian mener at god kommunikasjon er nøkkelen. 

– Vi vet at en del prosesser tar tid. Det er svært viktig at vi kommuniserer dette godt. Hvor man er i organisasjonen påvirker gjerne hvordan man oppfatter en problemstilling. Dette må vi ha med oss når vi kommuniserer med hverandre, sier hun, og fortsetter:

– Og så må vi fortsette å jobbe for å effektivisere prosessene mest mulig innenfor de rammene vi har.

HR er viktig for å legge til rette for god forskning og undervisning 

Yttersian er opptatt av HR-feltets betydning for hele organisasjonen. En av rollene hennes er å sørge for at seksjonen holder et høyt faglig nivå og oppleves som brukervennlige og effektive.

– Gode prosesser innen HR er viktig for at vi skal kunne rekruttere og beholde dyktige medarbeidere innen forskning, undervisning og tekniske- og administrative tjenester, sier hun.

– Det er også viktig for å sikre gode og forutsigbare arbeidsforhold for de ansatte, legger Yttersian til.

Den nye HR-lederen er opptatt av hvordan kompetanse om krav og regelverk skal sikre nettopp dette. 

– I en stor og kompleks organisasjon som Klinmed, er det nok mer utfordrende å utføre arbeidsgiveransvaret. For å kunne gjøre en god jobb er det viktig at vi har god kompetanse, sier hun.  

Organisasjonsutvikling innenfor Klinmeds rammer

Størrelsen og kompleksiteten som kjennetegner Klinmed former hvordan den nye HR-lederen tenker om organisasjonsutvikling. 

– Vi må hele tiden ta høyde for dette når vi tenker organisasjonsutvikling på Klinmed. Hvordan vi planlegger fremover, og hvilke nye initiativer og prosjekter vi jobber med, må tilpasses Klinmeds størrelse og kompleksitet, sier hun. 

Vil legge til rette for utviklingsmuligheter 

På spørsmål om hvordan hun er som leder, trekker Yttersian frem betydningen av ansvar og tillit.

– Jeg er opptatt av å gi mine medarbeidere ansvar og vise tillit. Det tror jeg er en motiverende måte å jobbe på. Samtidig som jeg selvsagt støtter de ansatte i ulike prosesser og har det overordnede ansvaret, sier hun.

Den nye HR-lederen tror at det blir inspirerende og spennende å lede seksjonen. 

– De jeg skal være leder for har høy kompetanse innen HR og er veldig profesjonelle. Det er et stimulerende fagmiljø. Som HR-leder er jeg opptatt av at alle skal oppleve å ha videre utviklingsmuligheter i jobben, sier hun, og fortsetter:

– Dette gjelder også ansatte i andre teknisk-administrative funksjoner ved instituttet. 

Kontakt

Av Elin Martine Doeland
Publisert 3. mai 2023 10:29 - Sist endret 23. mai 2023 09:31