Julehilsen fra instituttledelsen

Slutten av året er en fin anledning til å reflektere over alt vi har fått til av stort og smått gjennom året som er gått. Med denne hilsenen vil vi takke dere alle for innsatsen og ønske dere en god og fredelig jul og et godt nytt år. 

Bilde av julelys og juletre

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det er en takknemlig oppgave å få lede Klinmed. Instituttledelsen er imponert og stolt av all aktivitet ved vårt institutt. Nå er julen rett rundt hjørnet og vi tar et tilbakeblikk på året som er gått. 

Klinmed har en unik bredde i forskningsaktiviteten. Vi har både store prestisjefylte prosjekter og robuste miljøer i mindre skala. Vi har erfarne forskere med lang fartstid og unge talenter som akkurat har begynt å forme sin forskerkarriere. Vi har fulltidsansatte og ansatte i delte stillinger. Vi har ansatte i tekniske og administrative roller som bistår våre forskere både på instituttnivå og ute i miljøene. Uansett hvor du er i organisasjonen så er du med på å bidra til instituttets ambisjon om å finne og utvikle medisinske løsninger til beste for individ og samfunn. Dette naturligvis i samarbeid med kolleger nasjonalt og internasjonalt. Takk for innsatsen!

Vi vil gjerne berømme alle som har startet opp nye forsknings- og innovasjonsaktiviteter i år, som har publisert artikler og som har veiledet ph.d.-kandidater. Spesielt gratulerer til Johanna Olweus, Karl-Johan Malmberg, Arne Klungland og alle involverte i de nye SFF’ene PRIMA og CRESCO som hadde offisiell åpning i år. Gratulerer til Victor Greiff som fikk prestisjetung ERC-tildeling, til dere som fikk midler fra Kreftforeningen og til Youxian Li som var et av årets unge forskertalenter med tilslag fra FRIPRO. Det blir spennende å følge dere fremover! Vi venter også i spenning på resultatene fra Jebsen-tildelingen over nyttår. 

Konkurransen om forskningsmidler er skarpere enn noensinne. Vi vet at mange søknader av svært høy kvalitet dessverre ikke nådde gjennom nåløyet i år. Vi håper imidlertid at dere utvikler ideene videre, finjusterer søknadene og prøver igjen.

I 2023 har vi også vært vitne til et prisdryss til Klinmeds forskere. Vi vil spesielt trekke frem Dan Atar som fikk Hjerteforskningsprisen, Evandro Fei Fang som fikk Demensforskningsprisen, Kjetil Taskén som fikk Innovasjonsprisen, Åslaug Helland som fikk Kong Olav Vs kreftforskningspris og Harald Stenmark som fikk Eric K. Fernströms nordiske pris. Gratulerer så mye til alle dere og til deres respektive fagmiljøer! 

Videre vil vi rette en stor takk til alle dere som gjør en kjempeinnsats for å utdanne og veilede våre fremtidige leger, enten dere har undervist en stund eller dere er nye i rollen som underviser. Tor Inge Tønnessen, som mottok undervisningsprisen på modul 8 i høst, mener man bør se på undervisningen som en investering i fremtiden. Det kan vi alle la oss inspirere av! Universitetet i Oslo skal være med å utdanne enda flere leger i årene som kommer. UiO Campus Sør, som åpnet i august, er nok et steg mot morgendagens medisinutdanning. 

Også i år går vi inn i julen med visshet om at altfor mange rammes av krig, fattigdom og nød. Det er en stor kontrast mellom de millionene av mennesker som ikke får den helsehjelpen de trenger til vår hverdag. Vi oppfordrer dere alle til å vise raushet og omtanke for andre.  

Vi ønsker hver og en av dere en god og fredelig jul og et godt nytt år! 

Julehilsener fra Dag, Shuo-Wang og Torbjørn
 

Publisert 20. des. 2023 15:31 - Sist endret 22. des. 2023 14:38