Nytt fra ledelsen: Instituttledelsen er klar for en ny fireårsperiode

Instituttledelsen vil fremover prioritere organisasjonsbygging og tydelig lederskap, videreutvikling av undervisningstilbudet vårt og økt innhenting av eksterne forskningsmidler. Videre vil vi jobbe for at Klinmed blir en enda bedre arbeidsgiver for alle ansatte.

Bildet kan inneholde: anlegg, smil, frakk, mote, belysning.

Dag Kvale, Shuo-Wang Qiao og Torbjørn Omland. Foto: Øystein Horgmo, UiO

Klinmed består av svært mange gode medarbeidere som sammen leverer undervisning, forskning innovasjon og formidling av høy kvalitet. Instituttet er stort og komplekst, og vi har flere endringsprosesser foran oss. 

Instituttledelsen ved Klinmed er stolt av instituttets medarbeidere og sterkt motivert for den nye fireårsperioden som startet nå i januar og varer ut 2026. Vi mener vår samlede kompetanse og erfaring gjennom våre første fire år (2019-2022) gir verdifull kontinuitet. Kunnskap om instituttets økonomi, samarbeidet med fakultet, universitetssykehusene, andre samarbeidende sykehus og Helse Sør-Øst tar vi med oss videre.

Sammen med instituttadministrasjonen vil vi fortsette å arbeide for at Klinmed blir en enda bedre servicepartner og arbeidsgiver. Vi vil fortsette å fremme og representere vårt institutt både overfor fakultetet og universitetsledelsen, og ser frem til et fruktbart samarbeid med nytt dekanat med Hanne Harbo i spissen. Vi vil videre arbeide for gode grenseflater mot universitetssykehusene, som er våre viktigste eksterne partnere.  

En del pågående prosesser fra forrige periode vil vi også videreføre, slik som organisasjonsbygging, planlegging inn mot nye bygg med viktige Klinmed-arealer i Livsvitenskapsbygget, UiO-areal i Nye OUS og Ahus og utvidelse av studiet med satellitter som Campus Sør og etter hvert Campus Innlandet.

Organisasjonskultur med tydeligere forventning til våre UiO-ledere

Klinmed har godt over 900 ansatte. Hvis vårt institutt skal kunne fungere som organisasjon og være en god, ansvarlig arbeidsgiver og strategisk målbærer for god undervisning og forskning, må vi ha tydelige ledere. Disse må samhandle i nettverk i sine klinikker og lage møtearenaer for sine ansatte. Instituttledelsen innførte et felles Klinikklederforum og har en forventning om at klinikk- og avdelingsledere videreutvikler en UiO-kultur i sine ledd. 

Medarbeidersamtalen er en viktig formell møtearena i kommunikasjonen mellom Klinmed-ansatte og nærmeste leder. Vi har prøvd ut egne Klinmed-maler for mer relevante medarbeidersamtaler som er spisset mot arbeidsoppgavene i en kontekst hvor mange har flere arbeidsgivere. Vitenskapelig ansatte på Klinmed bør ha omfang og kvalitet av sin undervisning og forskning som en vesentlig del av medarbeidersamtalen. Vi ønsker å videreutvikle disse malene sammen med organisasjonen. 

Adressere og legge til rette for god undervisning 

Undervisning er den ene av instituttets grunnpilarer. Klinmed forvalter den største delen av medisinstudiet i tett samarbeid med fakultetet. Instituttledelsen vil sammen med vår utdanningsleder fortsette med kontinuerlig forbedring av vår undervisningsportefølje. Dette vil inkludere justering av teoretiske læringsressurser som forelesninger og seminarer innenfor de rammene den tette timeplanen tillater. Vi vil optimalisere den kliniske læringen i journalopptak og smågrupper. 

Instituttet skal etablere desentralisert utdanning ved UiO Campus Sør og innføre mer praksis i studiet. Alt dette innebærer at instituttets undervisningsorganisasjon bør få tydeligere ansvar for planlegging og gjennomføringen av modulene som Klinmed drifter. 

God undervisning tror vi ville bli enda bedre med systematisering av tilbakemeldinger fra studenter og undervisere. Slik informasjon bør også være tilgjengelig i medarbeidersamtaler med den enkelte underviser. 

Satsingsområder innen forskning og innovasjon

Instituttledelsen har styrket forskningsstøtte med et team som har etablert samarbeidsarenaer mot fakultetet og universitetssykehusene. Derved kan Klinmed understøtte større søknader av våre forskere tidlig i prosessen. Instituttet har også innført insentiver med noe finansiell støtte til søknadsprosessen. Vi ønsker å forbedre tilbakemelding til forskere om økonomi i prosjektene, et mål som vi vil jobbe mot de neste årene. 

For innovasjonsprosesser vil instituttet utvikle gode samarbeidsformer med det nyetablerte Veksthuset for verdiskaping.

De store volumene av ph.d.- og postdoktorstillinger ved instituttet gjør at instituttledelsen sammen med forskerutdanningsleder og fakultetet vil prioritere arbeidet for gode karriereløp. 

Vi takker for fornyet tillit og ser frem til godt samarbeid med dere alle de neste fire årene!

 

Vennlig hilsen
Dag Kvale, Shuo-Wang Qiao og Torbjørn Omland 
 

Publisert 26. jan. 2023 16:35 - Sist endret 26. jan. 2023 16:41