Nytt fra ledelsen: Utvikling av Klinmeds administrasjon

Administrasjonen ved Klinmed skal støtte opp om instituttets kjernevirksomhet. Etter en inspirerende start som administrasjonssjef ser jeg frem til å være med å utvikle organisasjonen i årene som kommer.

Portrettbilde av administrasjonssjef Astrid Aksnessæther

Administrasjonssjef Astrid Aksnessæther. Foto: Åsne Rambøl Hillestad, UiO

Kjære kolleger!

Jeg håper alle har hatt en god start på det nye året! Jeg har nå vært administrasjonssjef ved Klinmed i fem måneder. Det har vært en fin tid med mye å ta inn og lære, men aller viktigst, jeg har møtt mange flotte kolleger. 

Å ha god kontakt med organisasjonen er avgjørende for at jeg skal kunne gjøre en god jobb. For mine ledere og meg er det viktig å få tilbakemeldinger på hva vi i administrasjonen gjør bra og hva vi kan gjøre enda bedre for å støtte opp om kjernevirksomheten ved Klinmed. 

Da jeg startet i høst, inviterte jeg derfor alle i instituttadministrasjonen til korte møter. Nesten 40 medarbeidere takket ja. Det var både hyggelig, inspirerende og nyttig! I tillegg har jeg møtt de fleste i klinikkadministrasjonen og håper å ha truffet alle i løpet av kort tid. 

Etter hvert håper jeg også å ha egne møter med klinikkledelsen ved de ulike klinikkene. 

Tydeliggjøring av mål og ambisjoner for de kommende årene 

Min ledergruppe og jeg er i gang med å lage målbilder med tilhørende tiltak for utvikling av administrasjonen i årene som kommer. I dette arbeidet tar jeg med meg innspill og tilbakemeldinger fra møter med medarbeidere og ledere i administrasjonen og klinikkene. Vi tar gjerne imot flere innspill til forbedringer både nå og selvsagt framover. 

Også instituttledelsen arbeider med å tydeliggjøre mål og tiltak for den kommende fireårsperioden, som valgt instituttledelse nå har tatt fatt på. Mange av initiativene og ambisjonene fra forrige periode vil fortsatt gjelde, men det vil også bli noen nye målsettinger og grep. Dette arbeidet skal også bygge opp under og svare på det nye dekanatets mål. 

Gode resultater og fortsatt økning i ekstern forskningsaktivitet 

Klinmed har lagt bak seg et godt år med høy aktivitet og gode resultater innen både forskning, undervisning, innovasjon og formidling. Ekstern finansiering øker fortsatt, og utgjorde i fjor cirka 300 millioner kroner. 

Aller viktigst dette året er kostnadskontroll i kombinasjon med å benytte øremerkede midler som nå står som avsetninger i Klinmeds regnskap. Dette kan være driftsmidler til vitenskapelig ansatte eller forskningsmidler som har blitt overført, gjerne over flere år. Det er viktig at disse midlene omsettes i aktivitet. 

Et av instituttledelsens viktigste tiltak for å nå sentrale målsettinger for organisasjonen er å styrke lederskapet i «UiO-linjen». Instituttlederen har derfor invitert alle klinikkledere og avdelingsledere til ledersamling den 3. mai hvor dette vil være tema. 

Fokus på arbeidsmiljø i klinikkene 

Det planlegges avdelingsvise møter for klinikkansatte som ikke deltok i fjorårets arbeidsmiljøundersøkelse (ARK). Temaet for møtene vil være arbeidsmiljø. Hensikten er å øke kunnskapen om UiOs rammeverk for HMS og øke bevisstheten til alle ansatte, og dere som er UiO-ledere spesielt, om hvordan alle har et ansvar for å skape og ivareta et godt arbeidsmiljø. 

Opplegget er tilpasset Klinmeds tette symbiose med universitetssykehusene, som naturligvis har en stor innvirkning på arbeidshverdagen. 

Storsamling for administrasjonen

Instituttadministrasjonen og klinikkadministrasjonene hadde en samling i slutten av januar med nesten 90 deltagere. Hovedtemaet var samarbeid og arbeidsformer i tiden etter korona. Administrasjonen ved Klinmed sitter jo spredt, og det er ekstra viktig å styrke samarbeid og fellesskapsfølelse. 

Etter en lengre periode med mye hjemmekontor for enkelte ansattgrupper, er det ønskelig at vi kan ta med oss de gode erfaringene fra den tiden med tanke på bruk av teknologi for møtegjennomføring og utveksling. Samtidig trenger vi å møte hverandre fysisk med jevne mellomrom. Dette vil bli et tema vi skal jobbe mer med framover, innenfor de rammene for fjernarbeid som UiO også er i ferd med å utvikle. 

Dekan Hanne Harbo besøkte også samlingen, og trakk frem hvor viktig administrasjonen er for at våre forskere og undervisere kan fortsette å drive forskning, undervisning, innovasjon og formidling i verdensklasse. 

 

Jeg er svært imponert over alt arbeidet som gjøres ved instituttet. Jeg ser frem til å være med og utvikle Klinmed videre i årene som kommer. 

Fortsett det gode og viktige arbeidet gode kolleger!
 

Publisert 7. mars 2023 15:48 - Sist endret 7. mars 2023 15:48