Sommerhilsen fra instituttledelsen

Takk for innsatsen så langt i år! Vi setter stor pris på hvor mye dere alle bidrar til instituttet vårt med engasjement og høy kompetanse. Vi ønsker dere alle en riktig god sommer.

Bilde av lilla blomster

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kjære alle sammen,

Instituttleder Dag Kvale
Instituttleder Dag Kvale. Foto: Øystein Horgmo, UiO

Solfylte dager, lyse kvelder og temperaturer godt over 20 varmegrader har preget de siste ukene. Mange av oss ser nå frem til sommerferie og et velfortjent avbrekk etter det som har vært et godt og produktivt halvår ved instituttet. 

Uansett hvor på Klinmed du jobber og hvilken rolle du har, så har du bidratt til å løse medisinske problemstillinger, generert og delt ny kunnskap og sett muligheter der andre står fast. Vi har mye å være stolte av ved vårt institutt! 

Denne våren fikk våre forskere tildelt prestisjefylte utmerkelser og priser som perler på en snor. På den ene siden kan vi tenke oss at dette er som forventet. Det skulle bare mangle at forskere ved Norges største universitetsinstitutt, hvor noen av landets fremste miljøer innen en rekke medisinske fagfelt holder til, mottar mange av de nasjonale utmerkelsene og prisene. Samtidig er det viktig å understreke at disse prisene har betydning. De synliggjør forskeren, fagmiljøet og institusjonene, og de hedrer en langvarig innsats og et sterkt engasjement for faget. Vi er like stolte og glade hver gang noen av våre ansatte hedres og gratulerer prisvinnerne og deres fagmiljøer! Les mer om prisene på våre nettsider.

Forskningsaktiviteten ved Klinmed spenner over et bredt spekter av medisinske fagfelt, med prosjekter av ulik størrelse og som befinner seg på ulike stadier. Vi heier på dere alle.

Miljøene som når frem i den skarpe konkurransen om de store tildelingene av forskningsmidler er med på å løfte UiO som et fremragende universitet. I år vil vi spesielt gratulere PRIMA, et av våre to nye Sentre for fremragende forskning, med åpningen nå før sommeren, og vi ser frem til oppstarten av Cresco, det andre nye SFF’et, i september. Denne våren markerte også NORMENT sin avslutning som et SFF. Det blir spennende å følge fagmiljøet når det nå fortsetter arbeidet i en annen form. 

Et vellykket semester er over for våre dyktige undervisere, undervisningsledere og modulkoordinatorer. Studentene på medisinstudiet har avlagt eksamen og et nytt kull tar fatt på rollen som lege. Noen undervisere utmerker seg også. La deg gjerne inspirere av tre av dem og deres undervisningsmetoder som du kan lese om i spalten Studieaktuelt. Over sommeren ser vi frem til å ta imot de aller første medisinstudentene som skal få undervisning på Campus sør, vår første eksterne campus! 

Vi i instituttledelsen veldig fornøyde med å ha fått flere kontaktpunkter med våre ledere ute i klinikkene og avdelingene. Ledersamlingen i mai ga oss muligheten til å møtes som en samlet gjeng og utveksle verdifull erfaring på tvers i organisasjonen. Vi tar med oss innspillene fra dere og ser frem til konstruktive og inspirerende samtaler til høsten. 

Takk til alle dere som utgjør Klinmed for arbeidet som dere gjør for instituttet. Dere er vår viktigste ressurs. Sammen skal vi bidra til fremragende og nyskapende forskning, utdanning, innovasjon og formidling til det beste for individ og samfunn – i tett og godt samarbeid med universitetssykehusene.


Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!
 

Av Instituttleder Dag Kvale
Publisert 27. juni 2023 16:49 - Sist endret 29. juni 2023 12:27