Bård Harstad blir redaktør i prestisjefylt internasjonalt økonomisk tidsskrift

Professor ved Økonomisk institutt Bård Harstad blir redaktør for Review of Economic Studies (REStud). Tidsskriftet regnes som «topp fem» i verden i økonomi, og Harstad blir eneste topp-fem redaktør med bakgrunn i miljøøkonomi.

Bildet kan inneholde: person, hake, smil, yttertøy, frisyre.

Økonom med klimablikk: Bård Harstad håper å få flere saker om klima inn i Review of Economic Studies når han blir redaktør. (Foto: Ola Sæther/ Apollon) 

- Topptidsskriftene har fått kritikk for at de ikke har publisert mer på miljø og klima. Jeg kan ikke senke kvalitetskravene, selvsagt, men jeg håper det kan motivere flere miljø- og ressursøkonomer til å prøve seg på topptidsskriftene når de vet at en av redaktørene selv forsker på disse temaene, og slik sett er klar over hvor viktig denne forskningen er, sier Bård Harstad.

Review of Economic Studies er et såkalt "general interest" tidsskrift. Det betyr at det publiserer all type økonomisk forskning. Artikler innenfor miljøøkonomi må utkonkurrere alternative innsendelser innenfor pengepolitikk og arbeidsmarkedsøkonomi, for eksempel.

- Dette gjør at mer enn 95 prosent blir forkastet alt i første runde, sier Harstad.

REStud er det eneste topp-fem tidsskriftet basert i Europa.

Av Gro Lien Garbo
Publisert 11. mai 2021 16:44 - Sist endret 12. mai 2021 08:31