Eilert Sundts hus tar form

Det blir nye farger og mer lys.Gjenbruksmateriale fra de gamle skuffeseksjonene under skrivebordene på flere kontorer er resirkulert og  brukt i fondvegger og på flere kjøkken. I løpet av sommeren vil mesteparten av det bygningsmessige ansiktsløftet av Eilert Sundt hus være ferdig.

Bildet kan inneholde: armatur, shorts, kjøretøydør, gulvbelegg, farger og nyanser.

Nye farger: Kontorer, ganger og alle rom har fått nye farger og det vil bli en opplevelse av mer lys i nye Eilert Sundts hus. Her fra befaring i mai. (Foto: Kari Henriksen/UiO

- Overflater har fått nye farger, dagslys har fått mere innslipp og lokalene innbyr igjen til aktiviteter for samfunnsnyttig læring, sier Trygve Sogn som er prosjektleder for oppussingen i Eiendomsavdelingen.

Ifølge ham vil det være fullt trøkk på arbeidene med å oppgradere Eilert Sundts hus også i juli måned. Framdriftsplanen hele tiden har vært holdt og prosjektet er innenfor budsjett. I slutten av september vil administrasjonen kunne flytte tilbake til tredje og fjerde etasje, som jo ikke har vært pusset opp, men tilkoblinger for grensesnitt er i fjerde etasje. Oppgraderingen blir ellers gjort suksessivt etasje for etasje for å optimalisere både fremdrift og kvalitet.

Bildet kan inneholde: skaparbeid, møbler, reoler, tre, rektangel.
Gjenbruk. På fondvegger og kjøkken har man tatt i bruk materialer fra det som før var skuffer under skrivebord. ( Foto: Kari Henriksen/UiO)

1. september vil prosjektet være i mål med det meste av arbeidene, ifølge Sogn.

 Man vil imidlertid trenge høsten til å innregulere og teste de nye tekniske anleggene.  Store nye ventilasjonsaggregater og kjølemaskiner er på plass på taket. Så skal alt kobles til fra 5. etasje og oppover.  Ved årsskiftet vil det være klart for innflytting- som planlagt.

Det vil også bli gjort systemtester og fullskalatester i forbindelse med krav ved brann og rømning.

- Høsten vil også omhandle delbefaringer og ferdigbefaringer pr plan.  Inventar og AV- utstyr kommer også på plass i løpet av høsten. Dette og annen finpuss vil ta mesteparten av høsten, sier Sogn, som er fornøyd med at entreprenøren har levert etter avtale hele veien.

Eilert Sundts hus under oppussing
Et semester, så er det klart: Neste vår vil det igjen myldre av folk på plassen foran et nyoppusset Eilert Sundt hus. (Foto: Gro Lien Garbo/ UiO) 
Av Gro Lien Garbo
Publisert 15. juni 2022 13:44 - Sist endret 15. juni 2022 13:44