- Ønsker å være en god støtte for lederne

Godt arbeidsmiljø, gode betingelser og lik behandling. Det er noen av de viktigste områdene Jannicke Monsen, som startet som HR-sjef på SV-fakultetet før sommeren, har søkelys på.

Kvinnne med halvlagt hår og hvit skjorte - sittende i en blå sofa.(Foto:Gro Lien Garbo/ UiO)

Trygghet: Trygge ledere bidrar gjene til at de ansatte også har det bra, mener Jannicke Monsen, som er ny HR-leder på SV-fakultetet. (Foto: Gro Lien Garbo/UiO) 

SV-fakultetet fikk i vår en egen HR-enhet med fem ansatte ledet av Jannicke Monsen. I tillegg har Psykologisk institutt en egen HR-enhet.  

- Den kanskje aller viktigste jobben for oss som jobber med HR-faget er å være en god lederstøtte. Dersom lederne er godt rustet og trygge i rollen, vil det være store sjanser for at også de ansatte har det bra. Er lederne mest mulig oppdaterte og selvhjulpne har de en trygghet i rollen som er viktig, sier Monsen.  

Hun har tidligere jobbet med HR-spørsmål i en bydel i Oslo kommune og før det i Forsvaret.

Hun ønsket seg til UiO og SV-fakultetet fordi universitetet er en kunnskapsbedrift.

Må være kunnskapsbasert

- Jeg er opptatt av samfunnsoppdraget. Jeg er også opptatt av at alt vi gjør i forbindelse med HR er oppdatert og kunnskapsbasert, sier Jannicke Monsen.

- Et av de områdene som opptar henne særlig er måten universitetet tar imot nyansatte på.

- Vi vet fra forknig av de som har en god opplevelse av oppstarten i ny jobb har størst sjanse for å bli værende, understreker Monsen.   

Av Gro Lien Garbo
Publisert 5. sep. 2022 14:42 - Sist endret 5. sep. 2022 14:42