Kort møte med Geir Kværk

Når Geir Kværk ikke fordyper seg i forskerstøtte som seniorrådgiver på ARENA, drar han gjerne på fisketur - til havs eller ved et tjern i skogen. 

Geir  Kværk på sjøen med hummerfangst

Hummerteiner er en av Geir Kværks pasjoner, i tillegg til napp på fiskestanga eller på en forskersøknad for ARENA, selvfølgelig. (Foto: Privat) 

- Hva opptar deg akkurat nå?

- Som alle andre er jeg opptatt av at vi snart får en mer normal arbeidshverdag. Vi har ny leder på ARENA som jeg bare har møtt noen få ganger på kontoret (men desto flere ganger på Zoom), og mange prosjekter og søknader som jeg gjerne skulle ha diskutert med kollegene mine over bordet i stedet for på skjerm fra hjemmekontoret.

Bildet kan inneholde: person, panne, hår, kinn, smil.
Geir Kværk er seniorrådgiver ved ARENA. (Foto: UiO) 

- Ellers bruker jeg mye tid på å sette meg inn i EUs nye forskningsprogram Horisont Europa  og søknader til dette.

-Videre er jeg administrativt ansvarlig for et spennende og aktuelt prosjekt om differensiert integrasjon i Europa – EU3D – som er halvveis og hvor vi nå starter på rapportering til Kommisjonen.

- Hvis du skal forklare en person på åtte år hva du driver med på jobb i tre korte setninger, hva vil du si?

- Jeg jobber på universitetet sammen med mange forskere. Jeg hjelper forskerne med å skaffe penger som de trenger for å gjøre spennende forskning. Og så passer jeg på at forskerne gjør det de har lovet til de som har gitt dem pengene.

- Hva motiverer deg i jobben?

- Som administrativt ansatt på et sted der det ikke er jeg som utfører kjerneoppgavene, er det motiverende å få anerkjennelse og skryt fra forskerne når jeg har lagt ned en stor innsats i en søknad eller et prosjekt.

Tror det eller ei, men jeg blir motivert av å forstå og lære meg EUs komplekse regelverk for søknad og rapportering.

- Aller mest blir jeg nok motivert av muligheten som alltid ligger der i det fjerne for å få innvilget en søknad vi har jobbet masse med.

- Om du skulle blitt noe helt annet, hva kunne det vært?

- Det ville ha vært noe som er relatert til min store interesse for friluftsliv og fiske. Jeg har fortsatt ikke gitt opp drømmen om å bli oppsynsmann i Nordmarka.

- Hva gjør du når du kobler helt av?

- I oktober og november er jeg jevnlig på sjøen for å røkte hummerteinene mine på Sørlandet. Resten av året er jeg alene langt inne i Nordmarka, helst med en fiskestang i hånda.

Av Geir Kværk og Gro Lien Garbo
Publisert 7. apr. 2021 13:36 - Sist endret 7. apr. 2021 13:36