Kort møte med Ingrid Helene Johnsen

- Jeg begynte i jobben som forskningsrådgiver på TIK i fjor og har fortsatt ikke møtt mange av kollegaene mine. Det blir fint å kunne være på kontoret og ta en uformell prat rundt kaffemaskinen, sier Ingrid Helene Johnsen.

Bildet kan inneholde: buss, kjøretøy, motorkjøretøy, dekk, vindu.

Frelst på byferie: Ingenting får Ingrid Helene Johnsen til å slappe av mer enn en storbyferie. (Foto: Privat)

- Hva opptar deg akkurat nå?

- Jeg tenker mye på at koronapandemien snart går mot slutten og at det skal bli mulig å reise igjen, treffe familie og venner, og ikke minst kollegaer! Jeg fortsatt ikke møtt mange av kollegaene mine, til tross for at jeg nå har vært et år i jobben. Det blir fint å kunne treffe dem. Jeg tror at mye kunnskap går tapt når man sitter på hjemmekontor og ikke får muligheten til å treffe kollegene fysisk.

- Hvis du skal forklare en person på åtte år hva du driver med på jobb i tre korte setninger, hva vil du si?

- Jeg har prøvd å forklare hva jeg jobber med til min fem år gamle sønn. Det lyder som følger: "Før jobbet jeg som forsker. Forskere ønsker å undersøke og forstå ting som skjer i verden. Nå jobber jeg med å hjelpe forskere slik at de kan gjøre jobben sin".

- Hva motiverer deg i jobben?

- Det er mange ting! Først og fremst at jobben er veldig variert og at jeg har muligheten til å lære nye ting og sette meg inn i ulike problemstillinger. Jeg kan også jobbe selvstendig og være med på å utvikle rutiner og prosesser. I tillegg synes jeg at arbeidsmiljøet er veldig bra, takket være dyktige og kjempehyggelige kollegaer både på TIK og SV. Jeg blir veldig motivert og glad av å jobbe sammen med så mange fine mennesker.

- Om du skulle blitt noe helt annet, hva kunne det vært?

- Jeg tuller ofte med at jeg burde vært ingeniør, for jeg er så opptatt av orden og å systematisere ting.

Men jeg er også veldig sosial og glad i mennesker, så jeg kunne helt sikkert likt å jobbe med noe som var rettet mot å hjelpe mennesker.

- Hva gjør du når du kobler helt av?

I hverdagen er det trening som får meg til å koble av, det vil si en joggetur eller en treningstime på SATS. Ellers elsker jeg å reise, og ingenting får meg til å slappe mer av enn en storbyferie.

Publisert 3. mai 2021 17:33 - Sist endret 3. mai 2021 17:33