Kort møte: Cecilia Salinas

- Jeg har en dyp trangt til å forstå. Det er noe eksistensielt og handler om at jeg er opptatt av sosial ulikhet, urettferdighet og effektene av ulike former for undertrykking, sier Cecilia Salinas, som er postdoktor ved Sosialantropologisk institutt. 

Kvinne med hestehale og briller som smiler foran et bilde hun har malt av en jente

Maler: Når Cecilia Salinas skal koble helt av maler hun, blant annet. Her fra en utstiling med egne bilder i 2020.( Foto: Privat) 

- Hva opptar deg akkurat nå?

- Akkurat nå driver jeg med å analysere skjæringspunktet mellom en kunstnerisk og en etnografisk metode. Jeg har nemlig skapt en kunstnerisk utstilling i forbindelse med min nåværende forskning, som for tiden vandrer rundt mellom ulike biblioteker i Norge. Mellom mars og november 2021 gjennomførte jeg et etnografisk feltarbeid blant norske kunstnere med minoritetsbakgrunn og adopterte, om deres bruk av sosiale medier. Under feltarbeidet lagde jeg digitale tegninger som til slutt ble en vandreutstilling som jeg har kalt «ARTivime». Utstilling består av 15 bilder og korte litterære tekster.


- Hvis du skal forklare en person på åtte år hva du driver med på jobb i tre korte setninger, hva vil du si? 

- Jeg jobber med å forstå hvordan mennesker er med andre mennesker, hva de gjør, hva de sier, tenker, føler og hvordan det påvirker omgivelsene de er en del av sammen og alene. I mitt nåværende forskningsprosjekt studerer jeg for eksempler hva rasisme, diskriminering og ekskludering får mennesker til å poste /skrive og dele på sosiale medier. 

- Hva motiverer deg i jobben?

- Jeg har en dyp trangt til å forstå. Det er noe eksistensielt og handler om at jeg er opptatt av sosial ulikhet, urettferdighet og effektene av ulike former for undertrykking. Så når jeg finner teorier og perspektiver i den retningen som skaper gjenklang i meg blir jeg veldig begeistret og motivert.  


- Om du skulle bli noe helt annet, hva kunne det vært? 

- Jeg liker mange ting. Jeg kunne tenke meg å ha vært danser, sanger (kan ikke synge da he,he) eller skjønnlitterær forfatter.


- Hva gjør du når du kobler helt av? 

- Jeg går på tur i naturen i alt slags vær, jobber i hagen om våren og sommeren, oppsøker kulturopplevelser, leser romaner og diktsamlinger, og maler eller tegner.

Publisert 13. juni 2022 11:37 - Sist endret 13. juni 2022 11:37