Referat fra fagdagen 13. september for profesjonsstudiet

Tirsdag 13. september ble det i regi av programleder arrangert fagdag for profesjonsstudiet i psykologi. Målet var å diskutere rundt konklusjonene i den periodiske programevalueringen og finne ut hvilke endringer vi skal prioritere i tiden som kommer og hvordan dette best kan gjennomføres.

Det ble holdt en rekke presentasjoner:

  1. Hva har vi fått til med utgangspunkt i reformen 2007 – Tor Endestad
  2. Innspill fra studentene ved Anders Jacob, (Program- og fagutvalget)
  3. Forbedring og oppdatering av emnebeskrivelsene i tråd med kvalifikasjonsrammeverket –  Jannike Hegdal Nilssen
  4. Anbefalinger fra den eksterne evalueringskomiteen - Ingunn Skre, Psykologisk Institutt i Tromsø, og medlem av evalueringskomiteen
  5. Om å bli psykolog – egenutvikling og sammenheng – Kirsten Benum
  6. Kultur, kjønn og alder – et langsgående perspektiv i psykologutdanningen  - Katrina Røn

 

Tilslutt ble det holdt gruppearbeid og diskusjon i plenum. Følgende punkter ble oppsummert av tilbakemeldinger:

  • Eksamensformen: Vi må gjøre noe med at studentene synes eksamen er for lett. Vi må ikke bare ha kasus, men også noen kunnskapspørsmål.
  • Emnebeskrivelsene bør få med både lærertimer og beregnet selvstendig antallet studentarbeidstimer for å gi et realistisk bilde av hva som forventes av studenten. Dette vil være i tråd med ECTS-systemet. 
  • Det er ønskelig med mer faglig samarbeid og utveksling mellom kolleger i forbindelse med undervisningen, men tid brukt på dette må også gi uttelling i timeregnskapet.
  • I forbindelse med oppdatering av emnebeskrivelser til kvalifikasjonsrammeverkstandard: Vi bør operere med kjernepensum og anbefalt litteratur for å hjelpe fokuset bort fra pensumorientert læring og ansvarliggjøring av studentene.
  • Vi trenger mer vitenskapsteoretisk ramme inn i studiet. Det er en kjempeutfordring å finne ettertakere til Jon Martin Sundet og Karl Halvor Teigen.
  • Mentorordning på profesjonsstudiet: Vi ønsker Kirsten Benums siste modell; en profesjons- og mentordag i fire samlinger gjennom studiet. Gruppekontakt er best for at studentene skal få delt efaringer med hverandre.
  • Undervisning i fagetikk kan integreres i større del gjennom studiet. Det må skilles mellom undervisning i fagetikk og undervisning i lovverket.
  • Ta tilbake funksjonen semesteransvarlig for å introdusere kullene for semesteret.
  • Studentene får i oppgave å finne områder som blir repetert unødvendig i løpet av studiet

 

Av Jannike Hegdal Nilssen
Publisert 10. okt. 2011 11:30 - Sist endret 26. apr. 2016 08:38