Ny PSI'er: Hanne Oddli

Hanne Oddli disputerte ved PSI 3. mai i år. Fire måneder senere begynte hun som førsteamanuensis i klinisk psykologi.

Foto: Privat

Hva har du gjort?

Jeg har studert erfarne terapeuter og etableringen av arbeidsallianse mellom terapeut og klient. Doktorgradsarbeidet mitt var knyttet til den kliniske forskergruppen og psykoterapiprosjektet "An intensive process-outcome study of the interpersonal aspects of psychotherapy" her ved PSI.

Hva skal du gjøre?

Jeg planlegger å fortsette med det jeg startet på i doktorgradsprosjektet, og deltar i psykoterapiprosjektet. Blant annet ønsker jeg å finne mer ut av samarbeidet mellom klient og terapeut, det vil si å utvikle og nyansere forståelsen vår av arbeidsalliansen og andre endringsfaktorer.

Jeg er spesielt opptatt av forholdet mellom kunnskap og klinisk praksis, det vil si hvordan klinikere bruker kunnskap om teknikker og teori i møtet med klienten. Jeg ønsker å være med på å utvikle stadig bedre analyser av dette forholdet, og dessuten vil jeg beskjeftige meg med å utvikle og nyansere forståelsesrammer og begreper.

Til sist ønsker jeg å studere terapeututvikling og terapeutens bidrag i terapi, inkludert forhold som erfaring og ekspertise. Hva er ekspertise? Hvordan bruker gode terapeuter kunnskap? Disse spørsmålene har ikke minst betydning for hvordan vi utvikler god undervisning for psykologstudentene, noe jeg gleder meg til å delta i.

Hvem er Hanne Oddli?

En forsker og kliniker som ønsker å forstå hva psykoterapi er, og som har veldig lyst til å utvikle en forståelse som gjenspeiler kompleksiteten, og som vekker gjenklang hos klinikere.

Publisert 1. nov. 2012 09:05