En siste dans med NORMENT

Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT) har vært en SFF i ti år. I løpet av 2023 er det over, men det er ikke helt over likevel, kom det frem i avslutningsseminaret, som ble avholdt denne måneden.

Lars Tjelta Westlye taler

Ledet et panel. Forskningsleder ved PSI, Lars Tjelta Westlye, har tenkt å fortsette med forskegruppen i NORMENT, selv om SFF'en formelt sett er over i år (Foto: Åsne Rambøl Hillestad/ UiO)

Her forteller forkningsleder ved PSI og forskergruppelder i NORMENT, Lars Tjelta Westlye, hvordan det siste seminaret gikk og planene for både senteret og forskergruppen hans, Multimodal hjerneavbildning:

Hvordan gikk seminaret?

– Seminaret gikk veldig bra. Det er alltid hyggelig å møte gode kolleger, og møtet var både faglig og sosialt en stor suksess. De nesten 200 påmeldte vitner om stor interesse og er en påminnelse om omfanget og betydningen NORMENT har fått de siste årene.

–  Dette var det siste årsmøtet til senteret, og en god anledning til å oppsummere og reflektere over aktivitetene og resultatene de siste 10 årene, som vi er veldig stolte av.

–  Minst like viktig var det imidlertid å benytte anledningen til å se fremover. Selv om SFF-perioden nærmer seg slutten har vi store planer og ambisjoner om å opprettholde og styrke forskningen innen dette viktige feltet.

Hvordan har det vært å lede en forskergruppe i NORMENT?

–  Det har vært en stor glede og inspirasjon å lede en av flere forskningsgrupper og å bidra som kjerneforsker i NORMENT. Det faglige og kollegiale fellesskapet, det flerfaglige miljøet, de felles ressursene, og den fremragende forskningsinfrastrukturen som vi sammen har bygget opp gjennom flere år har vært avgjørende for den sterke forskningen som utføres ved NORMENT.

–  Vi har alle fått oppleve betydningen av å jobbe sammen og vi har systematisk fremmet en kultur for åpenhet og for å dele erfaringer og kompetanse til det beste for forskningen. Det er også veldig gledelig og inspirerende å se at miljøet har bidratt til å støtte og utvikle unge talenter som i dag er i ferd med å etablere seg innen akademia eller næringsliv, både i Norge og utlandet.

–  Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle mine kolleger i NORMENT, både i Oslo og Bergen og andre steder, for å ha bidratt positivt til denne kulturen. Jeg håper og tror dette er verdier som overføres og styrkes i vår videre satsning og samarbeid.

Hva skjer med din forskergruppe?

–  Forskningsgruppen fortsetter som før, og vi har mange planer og store ambisjoner om å styrke aktivitetene i årene fremover. Ved å bygge videre på samarbeidet og infrastrukturen som har blitt etablert gjennom NORMENT har vi alle forutsetninger på plass for å videreutvikle forskningen og bidra til ny kunnskap i mange år fremover.

–  For oss som jobber i skjæringspunktet mellom klinisk forskning og grunnforskning er det særlig viktig å styrke samarbeidet mellom universitetet, de kliniske miljøene på sykehusene og brukerne, som er direkte berørt av resultatene.

–  Jeg håper vi greier å bidra til dette, og ser svært positivt på fremtiden, sier forskningsleder ved PSI og forskergruppeleder ved NORMENT; Lars Tjelta Westlye.

Ole Petter Ottersen
Staselig besøk. Tidligere rektor ved UiO kom og gjorde krus på NORMENT og avslutningsseminaret (Foto: Åsne Rambøl Hillestad/ UiO).

 

Publisert 23. juni 2023 12:31 - Sist endret 23. juni 2023 13:11