Møte Studiedekan og SVSU 25. april 2023

Agenda/referat:

Tilstede på møtet: Tilstede på møtet: Trine Waaktaar (Studiedekan), Hugin Dyre Jacobsen (leder SVSU)Emilie Heiberg (nestleder SVSU),Kari Marie Pound Davies (Assisterende fakultetsdirektør), Siri Marie Aamodt (EILIN), Barbro Kolbjørnsrud (Arbeidslivskoordinator) referent.

 

Sak Ansvarlig Fra diskusjonen
Sak 1. Søkertall 2023 Barbro

Fakultetet fikk 4895 søkere til studieprogrammene. Dette er en økning på 15 % fra ifjor. Universitet i Oslo økte med 7,1 %, mot nasjonalt 0,8%. Det nye programmet Økonomi og datavitenskap fikk 10 førsteprioritetssøkere per studieplass, som er 4. beste programmet på UiO. 

Link til presentasjon, 
Presenteres også for  utdanningslederne 260423.

Sak 2. Emneevaluering - hvordan sikrer vi god studentdeltakelse i emneevalueringer? Trine/Liv Tone Emneevaluering gjennomføres hver gang et emne gjennomføres. Det skal skrives en oppsummeriung med tiltak/oppfølging som publiseres på emnesidene.Dette er med på å synliggjøre kvalitetsarbieide og at prosessen er transparent. 
På programnivå er det studiebarometeret som er måleverktøyet. 

Det anbefales at evaluerigen gjennomføres i undervisningstiden. Dette øker kvaliteten og deltakelsen i evalueringen. 
Emneevaluering er en viktig or studentene å delta i for å kunne gi konstruktiv tilbakemelding på emnene og bidra til økt studiekvalitet. Kan PU aktivt bidra til å aktivere studentene? 
 
Sak 3. Nytt fra EILIN
 
Siri

Såkornmidler
EILIN har tildelt midler til 3 prosjekter, henholdsvis TIK, Political Data Science/Solveig Bjørkholt (ISV) og AI/Cato Bjørkli (PSI).  
Det lyses ut midler hvert år. Studentene kan også søke disse midlene, sammen med undervisere. 

Førsteårsressurs
Utkast til Canvas ressurs for nye studenter. Utvikles av ISV. 

Eventuelt

   

 

Saker kan meldes inn til barbroko@uio.no

Publisert 29. nov. 2022 10:44 - Sist endret 31. mai 2023 10:13