Møte Studiedekan og SVSU 30. mai 2023

Agenda/referat:

Tilstede på møtet: Trine Waaktaar  (Studiedekan), Hugin Dyre Jacobsen (leder SVSU), Emilie Heiberg(nestleder SVSU), Aurora Møllersen (påtroppende nestleder, SVSU), Kari Marie Pound Davies (Assisterende fakultetsdirektør), Siri Marie Aamodt (EILIN), Barbro Kolbjørnsrud (Arbeidslivskoordinator) referent.

Sak Ansvarlig Fra diskusjonen
Sak 1. Innovasjonssertifikat Kari/Trine

UiO har alledere opprettet et bærekraftssertifikat for BA-studenter. Ledes av SUM. TIK levere et emne til dette sertifikatetet. 
akultetet har mottatt ny forespørsel vedr. opprettelse av et Innovasjonssertifikat med fokus på student-led innovation. TIK og ISS aktuelle leverandører av emner fra fakultetet. 

Begge sertifikatene er rettet mot BA-studenter. 

Sak 2. Studentmobilitet -  tips fra fakultetsledelsens studietur Louvain Trine

Hvordan kan vi få økt studentmobilitet? Inspirasjon fra UCLeuven. Ny mulighet for korttidsmobilitet som UiO studenter allerede benytter seg av. UiO mottar flere interessante henvendelser fra anerkjente europeiske universitetet med ønske om utvekslingssmarbeid. 

Sak 3. Forum for studiespørsmål 8.juni, utkast til agenda Trine

Gjennomgang av program for neste møte. 
Minner om Lysebu-samlingen 14.-15. september. Viktig å ha med studentene på denne samlingen. 

Sak 4: Lesesaltellling

Telling

Utnyttelsesgrad

Kari

Fakultetet har gjennomført en lesesalstelling i etterkant av tilbakeflyttingen til ES. Tellingen gikk over 2 uker, med 3 tellinger per dag. Det er også gjennomført telling på PSI. 
Resultatet viser at vi har god kapasitet.  Masterlesesal på ØI er mye brukt. 

Viser forøvrig til seminarromprosjekt for oppgradering av rom, AV, lyd og romutforming. Sak om dette kommer i fakultetssstyret 8. juni 23. 

Sak 5. Førsteårsopplevelsen - info om planlagt prosjekt

Siri

Presentasjon om prosjekt om førsteårsopplevelsen. Hvorfor fokuserer vi på dette ? Felles emneevaluering på tvers av enhetene ved bruk av CES. Enhetene er forspurt om førsteårsemner som kan delta. Gjennomgang av prosjektplan og oversikt over aktuelle emner. Det har vært meget god dialog med emneansvarlige i kartleggingsprosessen så langt. 
Innspill fra SVSU om at FU/PU er en egen kategori vs. foreninger. 
Lenke til presentasjon. 

Sak 6. Oppdatert liste over studentrepresentanter etter valg. SVSU

SVSU oversender liste over studentrepresenanter for kommende studieår til Barbro, som distribuerer viderer til relevante komiteer, styrer og utvalg på fakultetet. 

Hugin fortsetter som leder for SVSU.
Aurora Møllersen er påtroppende nestleder for SVSU. 

Vi takker Emilie Heiberg for solid innsats for studentene og meget godt samarbeid. Lykke til i ny jobb! 

Sak 7: SVSU prioriterer arbeidslivsrelevans Hugin SVSU ønsker å styrke sin innsats innen arbeidslivsrelevans, spesielt med fokus på utvikling av Arbeidslivsdagene. Det er valgt ny leder for Arbeidslivskomiteen, Herman Rønningen. Arbeidslivskomiteen har et omfattende prosjekt som krever innsats over lengre tid. SVSU ønsker å fremme forslag om lønnet stilling og ekstra budsjett for denne komiteen og Arbeidslivsdagene. 

Innspill til budsjettet bør foreligge senest 1. juni. Sendes til Fakultetsdirektør Gudleik Grimstad. 

 

Saker kan meldes inn til barbroko@uio.no

Publisert 29. nov. 2022 10:45 - Sist endret 1. juni 2023 09:28