Møte Studiedekan og SVSU 17. oktober 2023

Agenda/referat:

Tilstede på møtet: Trine Waaktaar (Studiedekan), Hugin Dyre Jacobsen (SVSU, leder), Aurora Møllersen (SVSU, nestleder), Hanne Ellingsen (fung. Administrativ studieleder), Siri Marie Aamodt (EILIN)
Forfall: Barbro Kolbjørnsrud (Arbeidslivskoordinator)

Sak Ansvarlig Fra diskusjonen

Sak 1: Saker fra Utdanningskomiteens todagers seminar forrige uke

- Statsbudsjettet

- Studentparlamentets handlingsplan

- Ny porteføjleprosess

- Internasjonalisering

-Læringsanalyse

-Staus og satsinger IT i utdanning

Trine og Hanne

Trine orienterer om de viktigste punktene fra seminar i Utdanningskomiteen. 

Nytt finansieringssystem:  

- forenkling i finansieringskategoriene betyr lik uttelling for BA og MA.

- Profesjonsstudiet i psykologi har havnet i en lavere finansieringskategori, som vil få betydning for fakultetet som helhet. 

Studentparlamentets handlingplan: 

- Merk tiltak knyttet til kunstig intelligens

Internasjonalisering

- studieavgiften påvirker søkertall til engelskpråklige programmer.

Sak 2: Tilgang til enhetene for studentene. 

Mange av studentene har ikke tilgang til etasjene hvor professorene deres sitter. Dette er uheldig siden det gjør at "open door policy" som mange av foreleserne har i praksis forsvinner. SVSU sin representant Linn Åmot som holder i saken har vært i kontakt med flere ledd på fakultetet og instituttet for å jobbe mot en løsning, men vi ser det nødvendig å diskutere saken med dere. 

SVSU Særlig viktig for noen av programmene. SVSU ønsker er prøveprosjekt der masterstudentene får tilgang. HDE informerer om at tilgang til bygninger har vært diskutert med administrative ledere på enhetene (GIR). Det ble besluttet at masterstudenter får tilgang til etasjer der det finnes lesesaler og andre studentarealer. HDE undersøker med fakultetsdirektøren om der er aktuelt med en ny vurdering. SVSU inviteres til å sende inn et forslag. 

Sak 3: Strømsparetiltak under eksamensperioden

Det er et gjennomgående ønske blant en stor andel av studentene om at eksamsperioden skal fredes for strømsparingstiltakene. Med andre ord er det ønskelig med noe høyere temperatur på minst en utvalgt lesesal under eksamensperioden. Jeg har forståelse for at dette ikke er en beslutning som tas på fakultetsnivå, men vi ønsker å diskutere veien videre. 

SVSU

Administrativ studieleder undersøker hva som er planlagt av strømsparetiltak for denne vinteren og hvor behov kan meldes. I 2022/2023 var det noen utvalgte studentarealer med varme også etter kl 16: Energisparing på UiO - Universitetet i Oslo

 

Sak 4: Studentrepresentasjon i videreføring av Taskforce KI
Hvis "taskforce KI" videreføres etter det initielle mandatet utgår, ønsker vi en større representasjon av studenter. Dette vil være en ressurs inn i det videre arbeidet. 
SVSU

Leder for digitalkomiteen til SVSU bør sitte der - 3-4 representanter? 

- Avslutningsseminar medio desember med dekanen for task force. En fase mellom AI task force og nytt dekanat før videreføring av arbeidet.

- Dekanatet jobber videre med hvordan SV skal jobbe med KI. Da skal studentene med.

- Læringsanalyse - må skapes sammen med studentene. 

- Den digitale komiteen kommer i fremtida til å få mange saker å delta i. Studentrepresentasjon er avgjørende.

Sak 5: Fremdriftsplan for skriftlig avtale mellom fakultetet og SVSU

Avtale tidspunkt for å utarbeide den skriftlige avtalen mellom fakultetsledelsen og SVSU, i henhold til de nye retningslinjene rundt høringsrett og studentmedvirkning. 

SVSU

Hanne D. E. følger opp dette. 

1. Hva skal inkluderes? Mest mulig av SVSUs aktivitet.

2. SVSU ønsker samtale om honorering - SV har lavest stillingsprosent for stud rep (15% stilling på SV). SVSU skaffer mer informasjon om dette og sender til HDE.

3. Avtale klar slutten av nov/begynnelsen av des. for signering.

Opplæring av studentrepresentanter - har dere erfaringer dere vil dele? Hanne D. E.  SVSU stilte med en av foredragsholdere - Magnus Brandt Langhus (PECOS). Har lang erfaring. Godt initiativ med et slikt kurs. Bør være minst 1, helst 2 uker senere pga. PU'enes årsmøter. Kunne sikret bedre deltakelse. Slutten av sept. 
Eventuelt    

 

Saker kan meldes inn til barbroko@uio.no

Publisert 5. sep. 2023 11:37 - Sist endret 8. des. 2023 14:58