Oria: Mer presise trefflister med mai-oppdateringen?

Etter mai-oppdateringen av Oria søkes det ikke lenger automatisk i fulltekst, det vises flere lenker til fulltekst på mange poster og i avansert søk minimeres søkeskjemaet etter at søket er utført.

Merk at det fortsatt jobbes med å justere enkelte tekster, farger og lenker for å optimalisere den nye funksjonaliteten.

Ikke lenger søk i fulltekst som standard

Tidligere har man i Oria automatisk fått søketreff i indeksert fulltekstmateriale hvis dette foreligger. Dette kan i mange tilfeller gi store mengder treff, som ofte ikke er så relevante som man kunne ønske. Nå er søk i fulltekst skrudd av som standard, og målet er at denne justeringen vil gi mer presise og oversiktlige trefflister.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, magenta, parallell, merke.

Brukeren kan selv velge å aktivere søk i fulltekst med en ny innstilling under "Tilpass trefflisten" i høyre kolonne i grensesnittet.

 

 

Flere fulltekstlenker for CDI-poster

For en del poster fra Central Discovery Index (CDI) vil det nå vises flere lenker. Mange av postene har lenker både fra Alma og CDI, og tidligere viste Oria kun det ene eller det andre, etter gitte algoritmer. Dette var imidlertid problematisk, for i noen tilfeller ble lenker med feil vist frem, mens lenker som fungerte fint, ble skjult. Derfor vises nå lenker fra både Alma og CDI på poster der det finnes. Disse CDI-postene har nå lenken "Vis mer" nederst under Les online.

Bildet kan inneholde: azure, rektangel, font, antall, skjermdump.

Ved klikk på "Vis mer" åpnes flere lenker.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

Endringer i avansert søk

Avansert søk er endret slik at søkeboksen automatisk minimeres og får et nytt utseende etter at et søk er utført. Dette er gjort for at søkeboksen ikke skal ta opp så mye plass, slik at trefflisten vises høyere opp på skjermen. Søkeboksen kan utvides igjen ved å klikke på pilen til høyre for "Søkekriterier", men det er også mulig å endre søkekriteriene direkte i den minimerte versjonen.

 

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, magenta, logo.

Spørsmål og innspill

Har du spørsmål eller innspill til ny funksjonalitet i Oria? Send en e-post til oria-ub@ub.uio.no.

 

Publisert 7. juni 2022 10:38 - Sist endret 8. juni 2022 11:57