Verktøy og vurderinger i tilretteleggingsarbeidet

Universitets - og høyskolelovens formuleringer om tilrettelegging blir nå erstattet med ny tekst,  i tråd med Likestillings og diskrimineringsloven. Hvordan skal vi forstå loven og hva betyr den for arbeidet vårt? 

Formål og innhold

Deltakerne vil få kunnskap om hva UH- loven og Likestillings - og diskrimineringsloven sier om tilrettelegging, intensjonene bak lovverket og lære verktøy for hvordan vi kan tenke når vi skal vurdere tilretteleggingstiltak. Deltakerne vil gjennom diskusjon og erfaringsutveksling få økt bevissthet om hvordan lovverket kan brukes i det praktiske arbeidet med tilrettelegging på UiO.  

Det blir satt av god tid til erfaringsutveksling på tvers av fakultetene. Du vil få reflektere over hva loven betyr i praksis og høre synspunkter fra dine kolleger på ulike case.

Målgruppe

Møtet er spesielt relevant for ansatte som veileder studenter med nedsatt funksjonsevne og/ eller saksbehandler søknader om tilrettelegging til eksamen eller i studiehverdagen. Vi ønsker også velkommen administrative ledere med ansvar for tilrettelegging. 

Varighet

2 timer

Møteledere

  • Elinor Olaussen, Universell
  • Kjetil Knarlag, Universell

Påmelding

Påmelding skjer i nettskjema. Har du hatt en sak som var vanskelig å vurdere eller også å gjennomføre? Da kan du sende oss innspill til tema og problemstillinger vi kan belyse i møtet.

Arrangør

Seksjon for Studiekvalitet, Avdeling for Studieadministrasjon
Emneord: Tilrettelegging, temamøte, regelverk
Publisert 5. apr. 2019 13:59 - Sist endret 17. sep. 2022 20:15