REFERAT: Canvas-prat 1. september 2020

DIG: Seksjoner for eksamensmeldte i Canvas

Integrasjonen ser etter Eksport LMS = J og rommal på vurderingskombinasjon samlebilde, og registreringen der har kraft fremover og tilbake i tid. Dette vil bli plukket opp når Canvas synkroniseres fullstendig mot FS, som har ført til at en del har fått opprettet VE_seksjoner selv om man ikke har gjort noen endring i Vurd.komb samlebilde, så lenge det sto Eksport LMS = J fra før.

  • Vil bli opprettet i Canvas så lenge det sto Eksport LMS = J fra før.
  • USIT satt opp en sperre for å hindre henting for langt tilbake i tid.

DIG: Semestervideo i alle Canvasrom for H20

  • Aktivert for alle, finnes som menyvalg i rom
  • Er en automatisk visning av opplastede videoer i semestersiden
  • Safari-problemer med autentisering, anbefaler Chrome eller Firefox

DIG: Blueprintrom som er koblet til tidligere emner

Dersom emner fra H19 eller V20 er koblet til blueprintrom som brukes for H20, vil innleveringer og frister hentes ut til timeplanen i Mine Studier for studenter i de tidligere rommene.

HF: Overføring av enkeltemnestudenter

Dette har gått alt for treigt nå i august. Studenter får IT-kontoen sin noen dager etter betalt semesteravgift, men det er vel ikke noe integrasjonen fanger opp? Så hva er rutinen for å hente alle studentene over fra FS nå i august? Vi opplever 10 dagers venting eller mer for studenter som fra it-support får beskjed om å bare vente.

  • DIG har kontakt med USIT, feilen rettet og fullsync kjørt

HF: Læringsassistent/LA koblet mot FS-roller

Liten sak, men er det noen update på rollen Læringsassistent i FS? Vi har rundt 50 slike nå i høst, men alle må legges inn manuelt i Canvas (enkleste metode).

HF: Innmelding av ønsker om økt romkapasitet.

En del emner (20p kanskje særlig) har behov for litt mer plass enn 750 MB. Å legge pdf-er (og andre filer enn video og mp3) i Vortex oppleves på HF som nokså klønete. Kan det etableres en ordning med batchinnmelding, eller i hvert fall en litt mer fleksibel innvilging av ønsker om mer lagerplass?


Kanskje også en tydeligere policy på at Video og mp3 skal i Vortex, men at det for andre typer store filer (pdf, billedfiler, sære lydformater) kan siktes på å øke lageret manuelt i Canvas. Om dette krever mer plass hos Instructure, bør det vurderes å skaffe dette.

  • DIG: Ofte er det store filer og hele bøker som lastes opp i Canvas, dette er feil plass for disse filene og DIG er skeptisk til å øke kapasiteten på disse rommene. Noen ganger er det helt legitime behov, men ikke alltid.
  • Kjerneteamet tar en intern diskusjon om lagringsplass i Canvas, og gjenopptar diskusjonen i nettverket neste uke

LINK: Mal i Commons bugfixet

UiO-mal med automatisk modulvisning har grunnet en bug blitt fikset og lastet opp på nytt. Fakulteter med maler som er kopiert fra den gamle må sjekke sine og evt få fikset i samme bug for at den automatiske visningen skal fungere

  • Til info, se beskrivelsen over

Eventuelt

  • Spørsmål fra MED om kullromsregistreringer i FS: er du usikker på noe send en mail til canvas-hjelp

 

Publisert 4. sep. 2020 12:08 - Sist endret 17. juni 2021 13:57