REFERAT: Canvas-prat 17. november 2020

Ansattopplæring i Canvas (Kjerneteamet)

Canvas ble kjøpt på UiO for å benyttes som læringsplattform for undervisningstilbudet til studentene. Det har imidlertid også vært behov for en læringsplattform for ansattrettet opplæring på UiO.

Behovet har ført til flere henvendelser om å opprette ansattopplæringskurs i Canvas som har gått til Studieavdelingen, LINK og enhetene selv.

Et prosjekt i regi av Avdeling for personalstøtte har i oppgave å avklare hva slags ansattopplæringsplattform UiO skal benytte på kort og lang sikt. Det er fortsatt ikke besluttet at Canvas skal benyttes til ansattopplæring, men noen kurs har fått lov å bo i Canvas som pilotprosjekt, eller av tungtveiende årsaker som f.eks. smittevernopplæring. 

Inntil det er avklart om UiO skal bruke Canvas til ansattopplæring på kort eller lang sikt, kommer Kjerneteamet til å legge nye ansattopplæringskurs på is, og vi ber om at fakultetene heller ikke oppretter noen slike kurs på eget initiativ.

Vi ser at oppretting av flere slike kurs kan gå på bekostning av oppfølgingen av Canvas til studentrettet undervisning, og vi må derfor prioritere å følge opp studentundervisningen og de eksisterende kursene.

Når vi vet mer om utfallet av prosjektet, vil vi selvsagt informere fakultetsnettverket for Canvas og andre interesserte parter nærmere.  Vi håper å vite mer mot slutten av november.

Ny funksjonalitet og kommende endringer i Canvas (Kjerneteamet)

  • Neste Canvasoppdatering skjer 21. November.
    • Utvidet søkefunksjonalitet for Grade Change Log/Karakterendring i Admin Tools/Administratorverktøy.
    •  Mediefiler som lastes opp i New RCE-editoren plasseres i emnefiler (for undervisere og admin) eller personlig filarkiv (for studenter). OBS: Det teller ikke mot lagringskvoten i noen av tilfellene.
  • 16. januar: Editoren i Canvas blir erstattet med New RCE. Kjerneteamet foreslår å skru på funksjonaliteten i forkant av semesterstart V21.
    • Det er enighet om at New RCE aktiveres 1. desember.

Emne med to anonyme innleveringer og manuell publisering av karakter (JUS)

  1. Studenter opplever å miste tilgangen til kommentarer på den første innleveringen når den andre er under vurdering.
  2. Etter ny innleveringsside for studentene kom er det flere som studenter som har fått "intet tidspunkt for levering". Er dette fordi de har lastet opp, men ikke levert, oppgaven? Kan dette også være relatert til feilen over?
  • Kjerneteamet: Høres rart ut at disse to innleveringene skal ha noe med hverandre å gjøre. Send RT-sak med lenke til emne og brukernavn for studentene som opplever problemet så undersøker vi saken og informerer nettverket om eventuelle feil.
Publisert 27. nov. 2020 10:48 - Sist endret 17. juni 2021 13:57