Referat fra oktobermøte i Ressursgruppen for EU

Ressursgruppa møttes på UV til oktobermøte.

Oppgaver fra møtet:
Excelliste oppdateres med kommende arrangement (Magnus)
Webinar om samarbeidskontrakter settes opp
Oppdatering om verktøy for eksportkontroll (Jørgen, etter nyttår).
Slides fra kompetansedagen legges ut (alle)

Sak 1: Tilbakemeldinger fra Kompetansedagen

Vi gikk gjennom tilbakemeldinger fra dagen, da både nettskjema og Menti, der Marit hadde laget en feles ordsky som oppsummerte Forskerstøttens time. Blant annet kommer juridiske tjenester høyt opp av temaer som forskerstøtten er minst trygge på, noe vi vil ta tak i ved kommende arrangement.
Et annet stikkord som kom opp i skyen var eksportkontroll. Gruppa diskuterte dette temaet, og det utvikles for tiden et praktisk verktøy for klassifisering av eksisterende infrastruktur.
UiO sentralt, MN og UiO IT vil arbeide med dette, og det vil også utvikles en veileder. Verktøyet vil testes ved MN i løpet av året, så vil så bli iverksatt ved UiO.

Jørgen tar opp temaet ved senere møter (ca. nyåret).

Sak 2: Rapport om Kompetansedagen 

Rapport er under utarbeidelse, og gruppene vil bli bedt om innspill. 

Sak 3: Planer fremover:

Det er mange ønsker i dokumentet fra Forskerstøttens time, som vi vil ta med videre i arbeidet med webinarer og andre arrangement.
For årets siste måneder og vider har vi også planer om innhold:
For å møtes på tvers også i løpet av året kan vi arrangere lunsj og sosiale samlinger etter jobb. Dette er enkle ting å sette opp, krever ingen forberedelser utover en invitasjon, og kan iverksettes snart.

Uvanlige ERC-prosjekt er et annet tema: Det er flere PoC ved UiO og det er flere som har med samarbeidspartnere i ERC-prosjekt. Det å håndtere slike prosjekt som samarbeidsform kan være utfordrende og noe vi burde gjøre et arrangement om. 
Nytt format for ERC CV er et annet tema: formatet er endret i det siste, og rådgivere må kunne format og formidle om det. Dette er noe som kan dekkes av seminar som EU-kontoret arrangerer om ERC-utlysninger. 

MSCA og etterutbetaling er et annet tema vi ønsker å ta videre. Et webinar om praksis og hvordan dette kan gjøres bedre. Temaet berører forskningsrådgivere, controllere, HR og ledelse, og går også inn på valutarisiko. Ev. oppfølging av webinaret vil derfor kunne bli relevant. 

Mottak av MSCA postdoktorer: Hvordan vi setter i gang MSCA-prosjekter er et relatert tema, der erfaringer fra Cofund kan ha overføringsverdi for PF.

Sak 4: Webinar og veien videre

Webinar om juridiske tjenester, med Jostein Greve og MED, har vært opp før og kan planlegges før jul. 

Magnus gir seg som leder av gruppen etter nyttår, og det vil da komme inn en ny i gruppen.

Publisert 17. okt. 2023 09:56 - Sist endret 19. okt. 2023 14:16