Referat fra møte i ressursgruppen for EU

Til stede: Jørgen Kirksæther, Lars Øen, Reidar Rognlien, Marit Eldholm, Magnus Garder Evensen (ref.)

    Gruppa møttes for et forkortet møte, fellesmøte som skulle vært i dag med NFR-gruppa utsettes til etter vinterferien.

    Sak 1: Webinar Lump Sums

    Lars og Jørgen planlegger webinar om Lump sums, og i den anledning er det en ressurs fra EU om innføringen av rundsummer. Budsjettering vil være mer omfattende og komplisert, men drift vil være enklere. Man må argumentere for og dokumentere at arbeidspakker er oppnådd for utbetalinger, og det vil ikke være revisjoner som i dag, men en review. Forskningsrådgivere må vite hva EU ser etter, og webinaret vil være fint for informasjon og erfaringsdeling.

    Sak 2: Diskusjon om kompetansedagen for forskerstøtten

    • Charlotte og Magnus har sendt beskjed i Teams til hele forskerstøtten om at vi ønsker innspill til dagen. Det kom ikke mange innspill til fristen, men mange er gode:
      Samarbeid, soft skills og arbeidshverdag / prosjektledelse
      Impact
      Visualisering og illustrasjoner i prosjektdesign
      Prosjektledelse
      Konsortier for EU-calls
      Impact 
    • Av temaer er datahåndtering og forskningsetikk noe som vil spenne begge ressursgrupper. Data er et stadig viktigere tema, og finansiering av lagring og deling av data likeså. Qualifair har spilt inn om dette, og kan brukes på dagen. Forskningsetikk handler ikke bare om jussen, men også om utforing av prosjekt, kjønnsperspektiv og gjennomføring av prosjekt.
    • Metode for dagen: viktig å ha interaksjon og variere format. Mulige metoder er kortere innlegg, rundbord, pils og poster etc.
    • Temaer for dagen og opplegg diskuteres videre på fellesmøtet 28.2 (Zoom).
    Publisert 1. mars 2023 17:41 - Sist endret 1. mars 2023 17:43