Junimøte i Ressursgruppen for EU

Til stede: Rune Larsen, Erlend Haavardsholm, Jørgen Kirksæther, Zhanna Saidenova Skrede, Ingunn Maria Gjørva

Frafall: Lars Øen

Agenda

1 Dagsorden

2 Nytt medlem i ressursgruppen Zhanna Saidenova Skrede

Presentasjon av gruppens medlemmer, samt en kort gjennomgang av mandat og bakgrunn for ressursgruppen.

3 KI og forskningsstøtte i EARMA

Erlend infortmerte om en EARMA-gruppe som arbeider med forskningsstøtte og KI. Gruppen består av 8 personer fra hele Europa og ledes av Erlend. Gruppen har ikke et spesifikt oppdrag/mandat

Det planlegges et arrangement i midten av november som fokuserer på "use-cases". Erlend orienterte også om andre EARMA-arrangement på området

  • Boot-camp på KI og søknadsutvikling. Arrangement har antallbegrensning og ledes av Avi Steinmann
  • ERION har seminar 30. november og KI og etikk.

KI og forskningsstøtte innføres som fast punkt på agendaen.

4 Kompetansedagen

Gjennomgang av status for planlegging av kompetansedagen. Temagruppene skal ha konkretisert innhold og levere til progamkomiteen innen 12. juni

5 MSCA

MSCA PF masterclass ble arrangert 27 - 29 november av forskningsrådgivere ved flere fakultet. Det ble gitt tilbakemeldinger på hvordan kurset, og hvordan det fungerte å ha en felles masterclass for alle enheter. Rune tar disse videre med forskningsrådivere som var sentral i arrangeringen.

HF hadde planlagt for egen sesjon for deres søkere. Dette ble kansellert på grunn av streik. I samråd med fagforeninger ble HFs kandidater invitert til å følge masterclass på dag 2 og 3.

6 ERC

Gruppen vil sette seg inn i hvordan lump sum implementeres i ERC AdG-søknader og prosjekter. NCP'er i NFR har avholdt "åpen kafe" og flere webinarer er på trappene.

7 Møteplan for høsten

Gruppen var enig om å fortsette med månedlige møter. Møtene legges til første mandag i måneden, før lunsj. Vertskap for møtene roterer. Rune sender innkalling.

8 Eventuelt

Jørgen orienterte kort om at det innføres lump sum på enkelte programmer i EIC. Gruppen følger med hvilke dette gjelder og hvordan det implementeres. 

Publisert 15. des. 2023 12:47 - Sist endret 4. juni 2024 11:22