Referat fra møte i AU-EFV 14. april 2023

Medlemmer: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Maria Olofsson (MED), Jenny Graver (JUS), Magnus Garder Evensen (HF), Charlotte Kildal (SUM), Linn Kristin Stølan (UV) og Johannes Elgvin (SV).

Meldt forfall: Ingse Noremsaune (MN) og Charlotte Kildal (SUM)

Sak 0. Nye koster

Velkommen til Linn Stølan som nytt medlem i AU EFV! Johannes oppdaterer mandat og sammensetning av AU-EFV.

Sak 1. Kompetansedagen

Magnus presenterte justert forslag til program. Tanken er at dagen starter med plenum og deretter ulike parallelle temarom. Etter lunsj blir det nye parallelle temarom etterfulgt av en plenumssesjon til slutt.  

Enighet om at det er positivt med plenum først og sist og aktuelle parallelle sesjoner underveis.

Diskusjon om vi burde velge ut noen få hovedtemaer som kan deles opp i flere underkategorier. Det er i hvert fall viktig å passe på at det ikke blir for komplisert og at vi gaper over for mye. Vi må heller ikke glemme at et av formålene er at folk skal bli kjent.

Et forslag er å kunne ha to åpne sesjoner der man snakker mer fritt. En om Forskningsrådet og en om EU. En slik sesjon kan potensielt være en fin arena for å få innspill til ressursgruppene.

Ressursgruppelederne presenterte en lang liste med mulige temaer som de tenker å redusere eller gruppere til ca åtte, eller kanskje færre enn det. En mulighet er først å sende ut en interessemelding for deretter å legge programmet basert på interesse. Noen av de foreslåtte temaene kan arrangeres som webinarer. 

Sak 2. Orienteringer fra ressursgruppene

Orientering om at samarbeidet i gruppene er bra og det virker som om det er interesse for temaene som tas opp i webinarene.

Enighet om at det er veldig bra med alle webinarene og at ressursgruppene fortsetter å arrangere slike. 

Det planlegges et webinar om karriereutvikling 10. mai. Ressursgruppelederne fikk tips om å  involvere de nye karriererådgiverne i FIADM og OPA.

Sak 3. Kurs ved UiO

Ressursgruppene fanger opp behov innen forskerstøtten ved UiO og arrangerer kurs og webinarer. Ressursgruppelederne ønsker å diskutere med AU-EFV om hvordan de skal gå fram når de oppdager at det er behov for et fast kurs. Hvordan kan de best løfte dette så det kommer inn i UiOs kursportefølje?

Forskningsrådsgruppa hadde diskutert om at kanskje kurset om bidrag og oppdrag kanskje burde vært et fast kurs som UiO arrangerte jevnlig.

Følgende prosedyre ble foreslått:

Hvis ressursgruppene oppdager et behov de ønsker å løfte til sentralt, det kan for eksempel være et kurs, skriver de et notat til AU-EFV som redegjør for bakgrunn, begrunnelse og forslag til løsning. Etter en gjennomgang i AU-EFV kan direktør FIADM ta dette videre til de relevante avdelingene.

Sak 4. Årsrapport

Direktør FIADM ønsket en årsrapport for 2022 med oversikt over gjennomførte aktiviteter. Det bør utarbeides en årsrapport hvert år. Med en årsrapport blir det enklere å peke på budsjettbehov for kommende år. Ressursgruppelederne og leder av AU-EFV utarbeider et forslag til årsrapport for 2022.

Publisert 5. des. 2022 14:24 - Sist endret 21. apr. 2023 13:15