Referat fra møte i AU-EFV 14. juni 2024

Til stede: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Marit Eldholm (SV), Rune Larsen (MED), Kari Beate Rygg (IBV/MN).  

Forfall: Linn Stølan (UV) (hele vårsemesteret), Maria Olofsson (MED)

Sak 1. Nytt medlem i ressursgruppen for EU - oppfølging fra forrige møte

Zhanna Saidenova Skrede fra Institutt for filosofi ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK HF) trer inn i ressursgruppen for EU, etter at Roman Volchenkov (SV) sluttet ved UiO i mai. Det ble samtidig gjort oppmerksom på at Malin Solli Wandem fra Institutt for helse og samfunn har varslet at hun går ut av ressursgruppa for Forskningsrådet etter kompetansedagen pga. ny rolle. 

Sak 2. Kompetansedagen 27 september

Ressursgruppelederne ga en gjennomgang av foreløig program for kompetansedagen, som resten av AU-EFV stilte seg positivt bak. Nettsidene blir klare for lansering og påmelding neste uke. 

Sak 3. Kurstilbud for forskerstøtten

Ressursgruppen for Forskningsrådet har gjennom AU-EFV meldt inn til ØVA behov for økonomiopplæring for forskningskonsulenter. ØVA stiller seg positiv til å holde et slikt kurs, og tentativt tidspunkt blir 15. august kl. 9-12.   

AU-EFV diskuterte hvordan faste kurs for forskerstøtten kan organiseres på en forutsigbar måte. Formidling og oversiktlige nettsider er også viktig for å gjøre kompetanseheving mer tilgjengelig for administrativt ansatte. 

Sak 4. Div. saker hvis tid

  • Tidspunkt for kompetansedag (fra 2025): Det ble foreslått at fast dag legges til torsdag i uke 39 eller 41. Høstferien i Oslo og nærliggende fylker er uke 40, så ytterst få vil berøres dersom fast dag blir i uke 41.  
  • Erfaringer fra felles organiserig av master class ved UiO
  • Div. innspill fra ressursgruppene til temaer å jobbe med 

Sak 5. Eventuelt

Ingen saker under eventuelt.

Publisert 9. juni 2024 15:50 - Sist endret 20. juni 2024 08:44