Referat fra møte i AU-EFV 15. januar 2024

Til stede: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Marit Eldholm (SV), Jenny Graver (JUS), Roman Volchenkov (SV), Kari Beate Rygg (IBV/MN), Zoom: Maria Olofsson (MED)

Forfall: Linn Stølan (UV) (hele vårsemesteret)

Sak 1. Velkommen til nye medlemmer i AU-EFV

De nye lederne for ressursgruppene ble ønsket velkommen: Roman Volchenkov (EU) og Kari Beate Rygg (Forskningsrådet). Jenny Graver (JUS) trekker seg ut fra AU-EFV, og Linn Stølan (UV) har permisjon dette semesteret. Ingrid og Ingse ser på sammensetningen av AU-EFV.

Sak 2. Nettsider for AU-EFV og ressursgruppene

Nettsider for AU-EFV er oppdatert med nye medlemmer. De nye lederne for ressursgruppen bes sjekke at nettsidene er oppdatert med nye medlemmer fra 2024.

Ressursgruppene ble oppfordret til å henvende seg direkte til UiOs fellesadministrasjon (f.eks. juridiske tjenester, EU-kontoret) med konkrete ønsker/behov.

Begge ressursgrupper har sine første møter for i år (med nye ledere) denne uka. For EU-ressursgruppa er møteplanen lagt for våren, for NFR-ressursgruppa legges den i første møte.

Sak 3. Møteplan våren 2024

AU-EFV møtes en gang i måneden, men flytter noen av de planlagte fredagsmøtene til en annen ukedag. Oppdatert innkalling kommer fra Ingse.

Sak 4. Ansvar/rolle AU-EFV og ressursgruppene

AU-EFV diskuterte innspillet fra ressursgruppene etter den første kompetansedagen mtp. samhandling og utarbeiding av programmet til kompetansedagen. Viktig å finne en balanse mellom informasjon om «sånn gjør vi det på UiO» og fagutvikling/erfaringsdeling. Overordnet hensikt er at UiO er en administrasjon, og at vi trekker i samme retning. Viktig at vi jobber oss aktivt fram til gode samarbeidskonstellasjoner på tvers av UiO.

Det blir fellesmøte mellom AU-EFV og de nye ressursgruppene fredag førstkommende, og noen flere gjennom året. Dette er nytt, og hensikten er å bidra til at AU-EFV og ressursgruppene er samstemte både om mandag, mål og roller.

Sak 5. Eventuelt

Har UiO egne ressurser og kompetanse til å tilby et eget, tilpasset kurs om prosjektledelse for forskere, framfor å hente inn ekstern konsulent? Ses i sammenheng med arbeidet i Nettverk for karrierestøtte for forskere i tidlig karrierefase, som jobber med å identifisere felles behov for generiske kurs.

Publisert 15. jan. 2024 11:38 - Sist endret 19. mars 2024 10:40