Referat fra møte i AU-EFV 30. april 2024

Til stede: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Marit Eldholm (SV), Maria Olofsson (MED), Rune Larsen (MED), Kari Beate Rygg (IBV/MN).

Forfall: Linn Stølan (UV) (hele vårsemesteret)

Sak 1. Oppsummering fra fellesmøte 21 mars

AU-EFV og ressursgruppene hadde et fellesmøte 21. mars hvor tema var kompetansedagen 2024. Formatet på dagen begynner å ta form. Det ble i fjor gjort en del nybrottsarbeid som ressursgruppene har dratt nytte av, slik at jobben ikke er så stor i år. I tillegg har ressursgruppene etablert en arrangementsgruppe som skal bistå med det praktiske ifm kompetansedagen. AU-EFV stilte seg veldig positivt til ressursgruppenes forslag til innhold og opplegg for kompetansedagen 2024. Ressursgruppene etterlyste en finansieringsplan for kompetansedagen.

Sak 2. Nytt medlem i ressursgruppen for EU

Det er behov for et nytt medlem i ressursgruppen for EU når Roman Volchenkov slutter i mai. Det er ønskelig med en representant fra instituttnivået innen HUMSAM. AU-EFV vil umiddelbart jobbe med å finne et nytt medlem.

Sak 3. Budsjett for kompetansedagen 2024

I fjor dekket UiO sentralt hovedtyngden av kostnadene for komptenasedagen, med noe bidrag fra fakultetene. Forutsatt at kostnadene ligger på samme moderate nivå som i fjor, vil FIADM også i 2024 kunne dekke kostnadene for kompetansedagen. Det understrekes at dette ikke må skape presedens, og at finansiering av kompetansedagen må vurderes særskilt hvert år.

Sak 4. Status for kompetansedagen

Ressursgruppene ved Kari Beate Rygg orienterte. Overordnet program er laget, og det jobbes nå med å skaffe foredragsholdere. Ressursgruppene og arrangementsgruppen skal ha et fellesmøte 23 mai for å sjekke status. Ambisjonen er å ha program og påmelding klart i juni. AU-EFV anbefaler at det arrangeres en plenumssesjon på slutten av dagen. Marit Eldholm og Ingrid Sogner tar ansvar for den, med fokus på KI som verktøy for forskerstøtten.

Sak 5. Tidspunkt for kompetansedagen

Kompetansedagen er planlagt å arrangeres fast i uke 38 (unntak i år). Dette kommer i konflikt med karrieredagen som arrangerer i uke 38. Samtidig erfarer AU-EFV at Forskningsrådet har sin årlige EU-rådgiversamling tirsdag i uke 39. AU-EFV foreslår at kompetansedagen fra og med 2025 legges fast til torsdag i uke 41. Medlemmene i AU-EFV sonderer litt ved sine enheter før tidspunkt blir endelig fastsatt.

Sak 6. Bedre drift i Forskningsrådsprosjekter

Ressursgruppen for Forskningsrådet har utarbeidet et notat med forslag til tiltak for å bedre drift i Forskningsrådsprosjekter. Forskningsrådgivere fungerer ofte som bindeledd og oversettere mellom forskere og prosjektøkonomer og har behov for noe økonomikunnskaper. Ressursgruppen foreslår at det gjeninnføres et fast kurstilbud i grunnleggende prosjektøkonomi. AU-EFV støtter forslaget, men påpekte at det er behov for et økonomikurs for drift av eksternfinansierte prosjekter generelt, og ikke bare med fokus på Forskningsrådet. Ingrid Sogner sa at ØVA beklageligvis ikke har hatt kapasitet til kurs de senere årene pga innføring av DFØ, men at de gjerne vil gjøre det. Ingrid Sogner følger opp saken videre.

Sak 7. Eventuelt

Ingen saker ble meldt under eventuelt.

 

Publisert 25. apr. 2024 10:08 - Sist endret 30. apr. 2024 22:41