Kurs i prosjektøkonomi for forskerstøtten ved UiO

Alle eksternfinansierte prosjekter ved UiO må totalbudsjetteres. På dette kurset for forskerstøtten ser vi nærmere på UiO sine krav og retningslinjer for prosjektbudsjett og prosjektregnskap.

illustrasjon

Terje Bakke og Thomas Kjensli fra Avdeling for økonomi- og virksomhetsstyring (ØVA) kurser forskningsstøtten ved UiO i prosjektøkonomi.

  • Den økonomiske virksomheten til UiO - Bakgrunnen for det økonomiske risikobilde (Kraftig økning BOA (press på ressurser), samt redusert bevilgning)
    Avhengighet til nettobidrag fra underliggende BOA – porteføljeregler (litt som det vi hadde mot din avdeling)
  • Rammer og retningslinjer for BOA – virksomsomheten -
    BOA – reglementet (fokus på skille mellom bidrag og oppdrag )
    TDI – modellen (kort gjennomgang av modellen – hva er det snakk om? Jo indirekte kostnader knyttet til forskning)
  • Begreper - Fokus på å forklare nettobidrag og de ulike elementene som inngår i resultatelementet
  • PreAward  - ØVA gir et glimt av hva som kommer i PreAward og når ved UiO, knyttet til blant annet forskningsrådgiverrollen.
    Knytning opp mot det økonomiske risikobilde ift godkjenningsflyt/policy nettobidrag/alle penger er ikke nødvendigvis gode penger.
    Mulighet for strategisk bruk av søknadsstatistikk (tid/energi på søknader med lav tilslagsprosent.?)

 

Målsetning for kurset: Kjennskap til de regler og retningslinjer som BOA - virksomheten er underlagt, samt TDI - modellen som kostnadsmodell for eksternt finansiert virksomhet. I tillegg kjennskap til begreper som benyttes i BOTT, hvorav nettobidrag er det viktigste - hva er det, og hvorfor er behovet for nettobidraget vesentlig for UiO sin økonomiske virksomhet. 

Påmelding

Påmelding til kurset 

 

Om arrangementet

Dette er en kurs i en serie for faglig påfyll for forskerstøtteapparatet på UiO. Vi møtes i Trygve Haavelsmos auditorium 7 i Eilert Sundt hus.  Påmelding nødvendig pga plassbegrensning.

Del erfaringer og meld inn behov for forskerstøtten ved UiO

Har du/dere erfaring som kan være relevant for andre? Vi ønsker innspill fra dere som jobber med forskerstøtte på UiO, både små og store tips om rutiner, retningslinjer og verktøy. Vi ønsker også forslag til problemstillinger, og eventuelt løsninger på disse, som kan være tema for webinarer.

Send inn forslag og behov her

Arrangør

Ressursgruppen for Forskningsrådet

Emneord: Prosjektøkonomi, Budsjett, Forskningsadministrasjon
Publisert 21. juni 2024 13:06 - Sist endret 21. juni 2024 13:06