Møte i Forum for forskerutdanning 31.5.2018

Tid: 14-15.30

Sted: Fysikkbygningen: Fakultetsstyrerom V349, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Til stede:

Jean Raphael (MN), Stian (MN), Natalia (MN), Natalia (OD), Gørill (JUS), Anne (UV), Mari (SV), Merethe (MED), Jonny (AF), Thomas (AF)

Forfall:

Anna (AF), Ida (AF), Hege (TF), Silje (HF), Solveig (UV), Anne (UV)

Referat fra forrige møte

Referat fra møtet 26.4.2018

Saker fra fakultetene

1. UiODoc og rekruttering til styret - Marion Duparc (UiODoc)

UiODoc orienterte om sitt arbeid. Det er mulig å samarbeide med UiODoc om arrangementer. UiODoc oppfordrer alle fakultetene til å spre informasjon om dem for å bedre rekrutteringen.

2. På TF er vi nå i ferd med å bruke FS mer og mer for håndtering av emner og eksamener. Vi lurer derfor på hvordan dere på de andre fakultetene har organisert dere mtp hvem som gjør hva i FS. Er det de som jobber med ph.d. som også tar FS-registrering? Eller er det de som jobber med FS for studiesiden (dvs bachelor og master) som også tar FS-registreringer for ph.d.? Eller er det eventuelt en arbeidsdeling slik at noe gjøres av studiesiden og noe av de som jobber med ph.d?

Saken ble utsatt til neste møte.

3. Postdoc-program og fakultetets tiltak innen karriereveiledning og karriereutvikling (PhD Breakfast Club) - Stian Engen (MN)

Stian orienterte om fakultetets postdocprogram. MN arrangerer også breakfast club, og lurer på om noen er interessert i å samarbeide med dem om det. Stian opplyste også om at mange av Karrieresenterets tjenester er åpne også for ph.d.-kandidater så fremt det er kapasitet.

4. Skal skjema "Order a diploma supplement for older degrees" gjelde også ph.d.-kandidater og dr.philos.-er? - Natalia (MN)

Saker fra Avdeling for fagstøtte

1. Orientering om prosess for retningslinjer for veiledningsrelasjoner ved UiO.

For å unngå doble prosesser vil forslaget fra MED/Forum for forskningsdekaner bli oversendt Ragnhild Hennums ressursgruppe som vil ta saken videre.

2. Betaling fra eksterne kandidater. JUS tok opp saken i FFF 26.1.2017. Nå har saken også kommet til Forum for forskningsdekaner, og de har bedt om en kartlegging av praksis ved UiO når det gjelder betaling fra eksterne kandidater på ph.d.-programmene. Vi tar en kort runde på det før det går ut en formell bestilling.

3. Fellesseminar neste uke.

Påminnelse om seminaret og oppfordring til alle om å delta.

Eventuelt

1. Det er to uker igjen til forskerutdanningskonferansen

 

 

Publisert 2. jan. 2018 13:16 - Sist endret 25. juli 2023 00:30