Møte i Forum for forskerutdanning 4. juni 2020

Tid: 13.30-15.00

Sted: MN (Zoom)

Til stede:

Jean-Raphaël, Stian og Natalia (MN), Natalia (OD), Gørill (JUS), Ingebjørg (SV), Hege (TF), Sumera (UV), Jonny og Karen (SADM), Thomas og Anna (FADM)

Forfall:

Merethe (MED), Peter (HF)

 

Referat fra forrige møte (23.04.)

 

Saker fra fakultetene

1. Exit-poll (MN)

Vi ønsker å innføre en Exit-poll. Noen som har erfaringer rundt dette?

MN ønsker å innføre bruke informasjon fra kandidater som er i ferd med å avslutte til å videreutvikle ph.d.-programmet. MITs exit survey er en inspirasjonskilde. Dette er også relevant i revisjonen av kvalitetssystemet.

2. Vitnemål for co-tutelle og fellesgrader (MN)

Vi ønsker oss tilrettelegging i FS for disse, for å unngå bearbeiding av pdf-filer. Er det mulig å ta denne problemstillingen med i arbeidet med Vitnemålportalen for doktorgrad?

Rettesnoren hittil har vært at individuelle opplegg håndteres manuelt, mens opplegg som involverer flere kandidater eller mer systematisk samarbeid kan håndteres i FS. Fellesgrader er ikke prioritert i første runde av det nasjonale arbeidet for digitalisering av vitnemål, men ordinære ph.d.-grader omfattes på vanlig måte.  

Saker fra LOS

1. "Pandemisikring" av forskriften

I forbindelse med koronasituasjonen ble det behov for å utarbeide en midlertidig forskrift. Vi ønsker å ta en runde på hva vi trenger både for å ta høyde for ev. kommende kriser og hvordan vi kan tilrettelegge for at de gode erfaringene fra vårens kriseløsninger videreføres. 

Det jobbes med å lage gode rutiner også for halvdigitale disputaser. Forum for forskningsdekaner skal også diskutere muligheten for å tenke nytt om prøveforelesningene. Innspill til forskriften: Forskriften bør være teknologinøytral. Vi må beholde kravet om at disputaser skal skje i regi av UiO. Vi må vurdere om vi fortsatt skal kreve papirutgaver av avhandlingene. For digitale avhandlinger må vi bl.a. tenke gjennom rettighetsavklaringer og om vi skal ha en felles mal ved UiO.

Vi må også se på digitalisering av andre deler av forskerutdanningen, f.eks. doktorgradsavtalen. 

2. Møteplan for høsten

Møteplan for høsten med møteleder i parentes. Møteleder kaller inn til møter i Outlook så snart som mulig slik at alle får møtene inn i kalenderen.

  • torsdag 3. september, kl. 13.30-15.00 (JUS)
  • torsdag 8. oktober, kl. 13.30-15.00 (SV)
  • torsdag 5. november, kl. 13.30-15.00 (TF)
  • torsdag 10. desember, kl. 13.30-15.00 (MED)

3. Registreringspraksis for enkeltemnestudenter på ph.d.-nivå

  • Vi lurer på i hvor stor grad enkeltemnestudenter på ph.d.-nivå blir registrert i FS og får registrert resultat fra emnet i FS, slik at de har tilgang til det via vitnemålsportalen eller kan bestille karakterutskrift. 
  • Minner også om at det må være dato i feltet "Dato utskrevet" i kvalifikasjonsprotokollen for at grader skal bli synlige i vitnemålsportalen for de uteksaminerte. 

Studieavdelingen, Seksjon for digitale tjenester følger opp praksisen for registrering av enkeltemnestudenter på ph.d.-nivå med de aktuelle fakultetene. 

Eventuelt

1. Forskerutdanningskonferansen 2020

Den nasjonale forskerutdanningskonferansen finner sted på Hamar 31.8-1.9. Temaet er betydningen av åpen forskning for forskerutdanningene. Påmeldingsfrist er 19. juni.

 

Publisert 14. jan. 2020 12:44 - Sist endret 2. juni 2023 21:20