Møte i internasjonalt nettverk 12. november 2009

OBS: Møterom 1133 NHA fra 13.30-15.30.

 

Tilbake til hovedsiden

Dagsorden

1. Kort om neste UT-opptak og frister for avtalefornyelser: Viser til mail sendt nettverket 5. november der vi minner om at man må starte arbeidet med avtalefornyelser så tidlig som mulig. Selv om vi i løpet av det siste året har sett at det er urealistisk å forhold deg til de frister som tidligere ble satt. må avtalefornyelsene være klare senest 10. januar. SIS registrerer avtaler som kommer inn fortløpende, samt oppretter tilhørende  søknadsalternati. De nye rutinene for administrasjon av Erasmusavtaler har frigjort ressurser til å være mer fleksibel på dette punktet. Om noen har kommentarer til beskrivelsen av de nye rutinene, ta kontakt med Trine Merete.

Vi minner om at alle må være påpasselige med informasjonen som ligger ute på avtalesidene på web. Om en avtale ikke skal lyses ut et semester, må dette skrives inn på sidenen til den avtalen! Om en avtale er terminert, må den tas bort fra weben.

2. Infodag utgår i februar? Hvordan lage best mulige informasjonsmøter som erstatning? Referat fra evalueringsmøte i Infogruppen v/Tron

Gruppen av regionansvarlige har hatt evalueringsmøte og Tron la frem hovedkonklusjonene i denne. Vår anbefaling vil være at messekonseptet videreføres men arrangeres bare en gang i året. Vi anbefaler videre at messen arrangeres på høsten i samme tidsrom som den tidligere infodagen om delstudier i utlandet. Det som nå må skje er at SIS/ studieavdelingen bestemmer om vi skal gå videre med denne anbefalingen med tanke på å etablere en ny prosjektgruppe samt vurdere de økonomiske rammene.

Nettverket diskuterte videre hva som skal være informasjonsopplegget i januar/februar gitt at det da ikke vil arrangeres messe eller informasjonsdag om delstudier slik som før. SV har allerede planlagt rammen rundt sitt informasjonopplegg og det ser slik ut:

Torsdag 4. februar: Informasjonmøte på fakultetet
Mandag 8. februar - fredag 12. februar: Ekstraordinær veiledning om utveksling

Generelt ser det ut til å være enighet om at opplegget i januar/februar vil bestå av lokale arrangementer i samarbeid med SIS. Fellestiltak kan for eksempel være markedsføring av de lokale arrangementene i Universitas og på bannere samt eventuelt "søkerdag". Det ble også spurt om vi kunne konsentrere de lokale arrangementene innenfor èn uke. Da får man en "internasjonal uke" som det også kan være lettere å markedsføre. All bes om å kontakte Christian med datoer for sine opplegg. Han vil da koordinere en felles annonse for det som skjer av infomøter o.a. i Universitas.

SIS sin medarbeider i Studier i utlandet-skranken, Kjersti Havenstrøm, stiller gjerne opp for å bidra med generell info om UiOat-avtalene. Kontakt henne gjerne så snart dere vet datoene for møtene: kjersti.havenstrom@admin.uio.no

3. Presentasjon av jubileumsplaner (UiO 200 år) v/jubileumssekretariatet. Nettverket fikk en presentajson av det som ligger som forslag til ulike arrangementer så langt. De ønsker innspill fra alle på mulige internasjonale perspektiver på arrangementene - og tilbakemelding på om det er noe som burde inkluderes av arrangementer med internasjonal vinkling. Ett eksempel er å se på mulighetene for å legge UNICA-møtet til UiO. Nettverket spilte også inn muligheten for å blåse liv i en stipendordning for utvekslingsstudenter fra partneruniversiteter i middels- og lavinntektsland. Og at det kunne være ønskelig at et planlagt språksenter innvies i jubileumsåret. Jubileumssekretariatet ønsker innspill på tematikk, foredragsholdere etc. Hvem skal være de internasjonale gjestene på de ulike arrangementene? Se http://www.admin.uio.no/prosjekter/2011/index.html for flere detaljer.
Sekretariatet kommer gjerne på flere nettverksmøter.

4. Kort om tildeling av nye NOMA prosjekter v/Jeanette

Tildeling av nye NOMA prosjekter er nå offentliggjort: http://www.siu.no/en/Programme-overview/NOMA/NOMA-Allocations-2010-2014 UiO fikk innvilget 2 søknader: 1) MSc Medical Genetics med University of Colombo, Sri Lanka og 2) Develop and deliver cooperative regional Master Programmes in “Nutrition, Human Rights and Governance” med Makerere University, Uganda.

To av søknadene fikk avslag med den begrunnelse at landet ikke var berettiget NOMA støtte. Det vurderes å klage på avslaget da begrunnelsen er noe motstridende SIUs egen informasjon.

Når det gjelder eksisterende NOMA prosjekter har SIU nå åpnet for at det kan søkes om forlenget støtte til 2013. Søknadsfrist er 31. desember 2009. http://www.siu.no/en/Programme-overview/NOMA/For-institutions

5. Hva gjør UiO/fakultetene for å rekruttere studenter fra avtaleinstitusjoner (spesielt betalingsinstitusjoner og institusjoner med høy prestisje)? Finnes det en strategi eller er man fornøyd med at et utvalg partnere sender studenter helt automatisk? Kan UiOs presentasjonsfilm og eventuelt annet promoteringsmateriell utnyttes mer effektivt?

6. Kort orientering om EST-uken (Erasmus Staff Exchange) for administrativt ansatte i mai 2010 v/ TM og Therese

 

Publisert 13. aug. 2009 13:33 - Sist endret 7. juni 2023 23:26