Møte i internasjonalt nettverk 15. mars 2010

kl. 13.00-15.00

Tilbake til hovedsiden

Meldt forfall: Helene (SIS), Sverre (medisin).

Dagsorden

1. Utvekslingsmesse til høsten; på tide å opprette en planleggingsgruppe? v/Tron og Christian

Vi bør ha med flere enn Christian og Tron i arbeidsgruppen. Bør mist ha én til fra SIS og én fra fakultetene  (HF ble foreslått). Torsdag 2. september ble foreslått som dato for messen.

2. Samarbeid med studentorganisasjonen AIESEC v/Tron

SV har innledet et formelt samarbeid med AIESEC. Hensikten er å øke antallet av fakultetets studenter som får mulighet til å tilegne seg internasjonal arbeidserfaring og faglig utvikling gjennom AISEC. AISEC har ønsket å koble dette arbeidet opp mot de som arbeider med utveksling med den hensikt å oppnå en gjensidig profilering av hverandres tilbud. Fokus fremover vil være å se på muligheten for å profilere både utveksling og internasjonal arbeidserfaring på de stedene der det finnes utvekslingsavtaler. Alle studenter som ble tatt opp på SVs utvkslingsavtaler høsten 2010 er oppfordret til å kontakte AIESEC for å sjekke ut internship muligheter på studiestedet.

3. Avtalenettsidene: Hvordan brukes disse mht. ph.d.-utveksling og utenlandsopphold som ikke utlyses på SøknadsWeb? v/Anna

4. Stor pågang av henvendelser om kortsiktige avtaler innenfor EØS-ordningene. Behov for klare retningslinjer. V/ Trine Merete

Trine Merete merker for tiden stor pågang fra land som faller inn under EØS-ordningene om kortsiktige EØS-avtaler for å få støtte til besøk, konferanser etc. Det kommer også henvendelser fra UiO-ansatte og gjesteforskere her om dette. Flere av henvendelsene gjelder ikke studiesiden (student-/lærerutveksling), men snarere forskning. FA har imidlertid ikke noen ansvarlig for EØS-ordningene nå. På bakgrunn av ledelsens ønske om satsing på færre, men strategisk viktige og langsiktige avtaler har Trine Merete avvist alle henvendelser fra ikke-avtalepartnere, noe som også er i samsvar med gjeldende praksis i forhold til henvendelser om studentutveksling innunder EØS-ordningene. Det var enighet på møtet om at dette er en ønskelig praksis, så dette vil bli videreført.

5. ERASMUS STAFF TRAINING WEEK UIO 17. - 21. mai v/ Trine Merete og Bjarne

Trine Merete orienterte om den kommende ansattutvekslingsuken i mai. De fleste plassene er besatt og det er god spredning når det gjelder land. SIS og HF arrangerer hver sin uke samtidig og samarbeider om en del poster på programmet.

Bjarne melder at det er 10 påmeldte til HFs EST-uke. HF-programmet har noen sesjoner som går felles med SIS-opplegget.

6. Jeanette referer fra Ugandatur.

Jeanette orienterte om reise til Kampala, Uganda i forbindelse med oppstart av nytt NOMA-prosjekt innen Nutrition and Human Rights. NOMA prosjektet er innovativt og unikt ved at det knytter ernæring og menneskerettigheter i et nytt masterprogram. Partnere involvert er Makerere University (Uganda), Kyambogo University (Uganda), Stellenbosch University (Sør Afrika), Høgskolen i Akershus, samt Norsk senter for menneskerettigheter og Institutt for medisinske basalfag ved UiO. I tillegg til deltagelse på workshop og besøk ved Makerere University var det også besøk ved den norsk ambassaden i Kampala.

7. Svein refererer fra India-tur

Økt satsing på samarbeid i India, både interesse og etterspørsel fra studentene og også initiativ fra regjering, Forskningsrådet, UiO-ledelse, FA osv. Topptung delegasjon til India i begynnelsen av mars. Svein representant for studiesiden, ellers veldig forskningsbasert.
- Besøk i Hyderabad: Utveksling og økt samarbeid med Hyderabad kan være veldig interessant for våre studenter og bør utvikles videre. Nordic Centre allerede etablert der og de har et profesjonelt mottaksapparat.
- Besøk i Dehli: Jawaharlal Nehru University (JNU), University of Dehli, Indian Institute of Technology og TERI University. Topptunge møter hvor forskningssamarbeid var i hovedfokus. Noe interesse for MOU, men langt igjen til faktisk studentutveksling. Største hinderet for gjensidig utveksling er indiske studenters manglende mulighet for finansiering og stipender i Norge. Diskusjoner om en modell lik det tidligerer Sør-Afrika-stipendet kan være aktuelt.

8. Julie referer fra Ministermøte i Wien

9. Birzeit University ved Svein

Publisert 8. des. 2009 09:36 - Sist endret 7. juni 2023 23:26