Møte i internasjonalt nettverk 20. mai 2010

 Kl. 13.00-15.00, Rom 754 (Institutt for statsvitenskap i 7 et), Eilert Sundts hus

Tilbake til hovedsiden

Meldt forfall:

Helene, Karl, Trine Merete, Bjarne, Therese, Johanne, Julie, Sverre, Aida, Miriam, Elisabeth

Dagsorden

1.      Forseminaret før EAIE i Nantes ved Svein

Alle ordner transport selv. Det samme gjelder påmelding til selve EAIE-konferansen. SIS ordner transport til - og hotell til forseminaret. Svein sender ut reiseruten som folk kan henge seg på.

Når det gjelder internseminarets innhold, tar SIS veldig gjerne i mot forslag til tema. Ellers er det naturlig at ny internasjonal strategi vil være tema under deler av seminaret i alle fall. Andre tema som kan være interessante er Erasmus Mundus og fellesgrader. Forslag til tema sendes Svein innen 15. august.  

Så langt har 17 personer sagt at de vil delta på forseminaret.

 

2.      Statusrapport nasjonal arbeidsgruppe (nettbaserte løsninger for opptak av innreisende internasjonale studenter)  ved Anna

Arbeidet med å lage en søknadsportal (SøknadsWeb-løsning) for innreisende internasjonale studenter har kommet langt, og testversjoner vil forhåpentligvis komme i løpet av høstsemesteret. Målet er en løsning som sluser søkere gjennom en silingsprosess (helgradssøkere) eller via en nominasjon fra fagmiljøene (utveksling) og videre inn i et elektronisk søknadsskjema som kan overføres til opptaksmodulen. I forlengelse av dette vil det også komme forbedrede løsninger for opprettelse av søknadstilbud for utreisende studenter. Det vil komme endringer i en del bilder i FS. Deler av prosessen kan følges i referater og sakspapirer på USITs sider, se http://www.fs.usit.uio.no/ og følg lenkene til Organisering -> Arbeidsgrupper -> Studentutveksling.

 

3.      Status Kvote og SFM ved Jeanette

Oppsummering av årets opptak av internasjonale studenter til Mastergrad. Betydelig økning av antall SFM søkere. Nytt fra i år er at det er laget en nettside om klagerettigheter som det henvises til i avslagsbrevet: http://www.uio.no/english/academics/admission/rds/appeals.html

Har så langt mottatt et beskjedent antall klager.

SIS er nå i en prosess hvor vi ser på måter å effektivisere opptaket av int. søkere til mastergrader. Dette i forbindelse med utvikling av søknadsweb.

 

 

4.      Kort om fakultetenes studiekvalitetsrapporter ved HG

     Fakultetenes punkt om internasjonalisering til Studiekomitteen ble delt ut på møtet. Disse punktene, samt en halv sides oppsummering finner dere lenket opp her.

 

5.      Presentasjon av PIETRO-prosjektet med Dar es Salaam ved Marit Egner i FA. Presentasjonen finner dere her.

 

 

Publisert 16. juni 2010 12:19 - Sist endret 7. juni 2023 23:26