Møte i internationalt nettverk 22. mars 13-15

Forfall: Anna/SFUI, Bjarne/HF: påskeferie fra torsdag! :-), Therese/HF, Sara/SFUI, Joey/ISS, Trine Merethe/SFUI, Anette/SFUI, Cecilie/UV, Sumera (SOT), Tine (SOT), Camilla/SOT.

Sak 1: Sommerseminaret 7. juni. Malena/SFUI

Sak 2: Opptak høsten 2018: Hva skjer framover m.h.t språktester, utbetaling av stipend m.m. Sumera/SOT

Referat (SOT): Utsettes til neste møte el. kommer på epost.

Sak 3: Nominering av innreisende studenter for høsten 2018. Helene/SOT

Referat (SOT): Info er allerede sendt på epost; nominasjonsweben er åpen og det er over 300 nominasjoner per 22.3. Kan bli ny rekord, er derfor viktig å overholde fristene, også fordi boliggarantien er sprengt. 

Sak 4: Confirmation of Erasmus+ Exchange Period:

Referat (SFUI): Tilbakemeldingen fra SIU tilsier at vi gjør det riktige og at flere institusjoner i Norge - om ikke alle - gjør som oss. Vi forholder oss til "end of exam period" eller "mandatory sitting period" - praksisen varierer noe på UiO, men vi skal være godt innafor. Vi holder derfor vår "strenge" linje ut denne prosjektperioden (altså, ut dette akademiske året). Dersom noe skal endres, må SIU vise vei. Vi ber om at de vurderer en kartlegging av praksisen i Norge og evt. kommer med nasjonale føringer for hvordan sluttdatoen i COEEP skal føres.Tone/SFUI, alle

Sak 5: Oppsummering fra IK18 i Bodø. Inntrykk fra interessegruppene?

Vi har i liten grad brukt nettverket til å forberede, diskutere og å følge opp aktuelle saker fra Erasmusseminaret og Internasjonaliseringskonferansen. Vi har heller ikke i fellesskap snakket om/jobbet med mulighetene som finnes i EAIE eller fulgt opp EAIE konferansen. Kan vi jobbe mer strategisk med dette? er det interesse for det, og hvordan skulle vi gjort det? Alle

Fra Bjarne:
Jeg deltok i workshop om FNs Sustainable Development Goals 2030, som var mer konkret og utdanningsrettet enn hovedforedraget til Hilligje van´t Land, secretary general (International Association of Universities). UiB har satt seg i førerstolen for implementering av SDG i norsk høyere utdanning. Et buzzord for studier i workshoppen var at "alle studieprogrammer bør bli SDG-sensitive"
Se også: Brev fra UiB: The Norwegian Universitites and the Sustainable Development Goals.

Fra Nita og Joey/ISS: Noen refleksjoner etter IK18: Bra møteplass for strategisk nettverksarbeid, for å få innblikk i politiske føringer og strukturendringer innen feltet. UiO glimret med sitt fravær i plenumssesjonene og workshopene, og dette bør vi ha en plan for å motarbeide ved neste konferanse. Vi to deltok for øvrig på følgende workshops/parallellsesjoner: Flyktninger og asylsøkeres tilgang til høyere utdanning; høyere utdanning og samfunnsansvaret; SDG'ene; Russland; Norge-Kina; integrering av internasjonale studenter; SIU støtteordninger; akademisk samarbeid med utviklingsland; rollen til vitenskapelig ansatte innen internasjonalisering.

Sak 7: Orientering om prøveprosjekt for økt «internasjonalisering hjemme» for 2018 Nita/ISS

Referat (ISS): ISS ønsker å gi flere UiO-studenter muligheten til å oppleve det unike internasjonale læringsmiljøet som finner sted på Blindern hver sommer. Som en prøveordning har Sommerskolen i år etablert et begrenset antall stipender for programstudenter ved UiO. Søkere kan velge mellom 15 emner på bachelor- og masternivå. Tilbudet har gått ut til enkelte institutter og sentre (ved HF, SV, JF, MF, SUM, STK, MN, UV) som pr i dag samarbeider med ISS om kurstilbudet. Interesserte studenter er oppfordret til å søke stipend innen 3. april på http://bit.ly/uio-summer-scholarship Pilotprosjektet vil bli evaluert i høst med tanke på eventuell videreføring.

 

 

 

Publisert 19. mars 2018 12:40 - Sist endret 5. apr. 2018 10:17